Zapxpxau Abikokk 2008-07-31 12:38:09 |
Laen ka ühe pildi siia, sai siis Bonaparte makroone proovitud. |
|
Spiidi Abikokk 2008-08-06 10:04:52 |
Tegin eile Nami-Nami retsepti järgi kookosmakroone aga need ei jäänud lähedasedki sellele, millised need retsepti juures pildil on. Jäid pigem tavalise kookosküpsise moodi, ei püsinud koos ja pudenesid palju. Maitsesid siiski hästi. Äkki oleks pidanud muna rohkem panema või muna enne vahule lööma? Tegin küll täpselt retsepti järgi. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-08-06 10:12:54 |
Spiidi:
Müstika :( Lugesin retsepti läbi, seal on kõik õigesti kirjas. Ega Sa liialt ei kuumutanud (st kuumutada nõrgal tulel, kuni või sulab ja siis pott ära võtta. Munavalget küpsetada ei tohi :)). Mul (ja tundub et ka teistel katsetajatel) jäid ikka kuhjakesed.
Tegin eile Nami-Nami retsepti järgi kookosmakroone aga need ei jäänud lähedasedki sellele, millised need retsepti juures pildil on. Jäid pigem tavalise kookosküpsise moodi, ei püsinud koos ja pudenesid palju. Maitsesid siiski hästi. Äkki oleks pidanud muna rohkem panema või muna enne vahule lööma? Tegin küll täpselt retsepti järgi. |
|
Spiidi Abikokk 2008-08-06 10:18:44 |
Mul võis pliit tõesti liiga kuum olla kuna vaatasin, et munavalge hakkas natuke küpsema ja võtsin tulelt ära. Ju siis selles oligi asi. Mul on pool kogustest veel üle ja lähipäevil proovin uuesti kuna maitse oli hea :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-06 21:39:44 |
Bonaparte'i makroone õnnestus paar nädalat tagasi proovida. Täna avastasin, et makroone saab osta ka Olümpia hotelli Boulevardi kohvikust. Maksavad 20 krooni tükk, valmistatud kohapeal ning valida on vaarika- ja šokolaadimakroonide vahel. Välimus oli isegi kenam, kui Bonaparte'i omadel - nimelt olid Olümpia makroonid veidi lamedamad ja suuremad. Aga vähemalt vaarikamakroon maitses Bonaparte's paremini.. |
|
Eva Abikokk 2008-11-01 19:45:17 |
Novembri Eesti Naises on "Makroonid a la Maru" retsept: 3 munavalget 2 spl suhkrut 200 g tuhksuhkrut 100 g mandlijahu "Eriliseks" teeb täidis, kus on toorjuust, suhkur, sidrunimahl, peedijahu ja želatiin. Maru makroonid on fotol väga koledad :), mis paned taas kord imestama, et kuidas ühel õnnestuvad (näiteks: http://www.flickr.com/photos/madbaker/2991432382/sizes/m/) ja teisel kohe mitte, kusjuures Maru on ju päris suurte kogemustega kokapreili. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-05 07:24:56 |
Siin tõstatas Marju ühe teema: Marju:
No eks see ole otsemugandus prantsuse-inglise keelest. Aga mina seda 'makrooni' välja ei mõelnud, Saagpaku kogukas eesti-inglise sõnaraamatus (1982, 1992) on see armas sõna täitsa olemas: makroon (üks mandli- või pähkliküpsis) s. it. macaroon. Ilmselt seepärast, et kuigi tänapäeval kasutatakse itaaliapäraste jahutoodete jaoks sõna 'pasta', siis 1980ndatel oli selleks 'makaron' ja keelespetsid valisid siis 'macaroon' vasteks põhjanaabrite eeskujul 'makroon' :) (vrdl taani ja rootsi 'makroner')
See "makaroon" kõlas ülinaljakalt, aga nende tüdrukute järjekindlust ajas hirmu peale. (Vt ka kokandusalase õigekeele teemat) |
|
Eva Abikokk 2008-11-05 08:08:51 |
Muide, makrooni teati Eestis juba I vabariigi ajal, 1926. a. kokaraamatutes on nende retsept kenasti kirjas (Daani koka-raamat, Signe Donner). 1 nael mandleid, 1 nael tolmsuhkrut, 1 lusikas roosivett, 3 munavalget. Puhastatud ja peeneks jahvatatud mandlite hulka segatakse tolmsuhkur, roosivesi ja vahule klopitud munavalged. Segu kastetakse hästi läbi, niisutatakse kätt roosiveega ja valmistatakse väikesed kuulikesed, mille üks külg sisse rõhutakse. Kuulikesed laotatakse vahaga määritud plaadile ja küpsetatakse väheses kuumuses helekollaseks. Ehk siis täitsa käsitöö :) |
|
Betty Abikokk 2008-11-07 21:55:33 |
Eva, nii armas kirjeldus :) | |
Fre Abikokk 2008-11-29 15:08:55 |
Pille:
Spiidi:
Müstika :( Lugesin retsepti läbi, seal on kõik õigesti kirjas. Ega Sa liialt ei kuumutanud (st kuumutada nõrgal tulel, kuni või sulab ja siis pott ära võtta. Munavalget küpsetada ei tohi :)). Mul (ja tundub et ka teistel katsetajatel) jäid ikka kuhjakesed.Tegin eile Nami-Nami retsepti järgi kookosmakroone aga need ei jäänud lähedasedki sellele, millised need retsepti juures pildil on. Jäid pigem tavalise kookosküpsise moodi, ei püsinud koos ja pudenesid palju. Maitsesid siiski hästi. Äkki oleks pidanud muna rohkem panema või muna enne vahule lööma? Tegin küll täpselt retsepti järgi. Mina siin sama murega, tegin eile Nami-Nami retsepti järgi kookosmakroone. Maitse on OK, väljanägemise poolest hirmus sodipodi. Ma olin natuke hädas ka selle kuumutamisega, katsusin teha madalal kuumusel, kahjuks ei saanud kogu selles valgete komponentide segus aru kuidas valitud kuumus munale mõjus. Üldse - kas lihtsalt sulatatud või ei sobiks? Mis eesmärgiga kogu segu kuumutama peab ehket mis sellest muutub? Muidu sain veel aru, et kui pätsikeste vahel on rohkesti ruumi, siis püsivad nad suht selle kujuga, mis pannile pandud. Kui vahed on väikesed, siis kuidagi vajuvad kokku. Ma vaatasin hoolega, et nad külgepidi koos poleks aga välja mullitanud rasvaine sulatas nad kuidagi kokku. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |