Mahlapress

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-04 18:07:56
Turakas:
Fre:
Ei suutnud kiusatusele vastu panna ja ostsin ülalnimetatud Stollari ära. Peab ütlema, et olen siiski veidi pettunud. Ma ei tea kas on normaalne et ilma masinat puhastamata ei saa üle poole liitri mahla toota? St sõel ummistub lihtsalt täiesti ära ja tulemuseks on mõni tilk mahla ning korralik püree jäätmenõus.
Oleneb kindlasti ka konkreetsest masinast ja toorainest e.viljast.
VÄGA oleneb viljast. Meil on Philipsi köögikombain, sh mahlapress. Kui võtta klassikaline "mahlaõun" (nt Granny Smith), saab palju mahla ja alles jääb üsna kuiv pudi. Koduaia õunte kasutamisest loobusime aga kähku, sest "kuiv" pudi jäi totaalselt vesine, ei pressinud lihtsalt mahla sealt välja miskipärast. Porgandimahla, ananassimahla, peedimahla jms mahlu teeb kenasti.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Edith
Abikokk
2010-08-05 08:15:31
kas seda ülejäävat püreed või pudi kasutate mingil kujul ka toitude tegemiseks? ise mõtlesin näiteks et kui jääb selline üsna kuiv pudi siis võiks seda vist päris edukalt lisada rukkileiva taignale? või kuhugi püreesuppidesse või teha näiteks nn porgandi/õuna või mis iganes 'jahu'

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Fre
Abikokk
2010-08-05 11:10:07
Edith, olen aru saanud et nende ülejäävate "püreede" kasutamise jaoks on lausa eraldi retseptid, ise pole veel uurinud. Proovisime algul teha mahla porgandist ja õuntest, need ummistasid sõela totaalselt kiiresti. Kusjuures jutt sellest et sõel on masinpestav ei vasta tõele, st sõel on masinpesukindel aga masinas seda puhtaks ei saa. Ma arvan et nüüd peaks katsuma seda masinat meeleheitlikult nii palju kasutada et ehk kärssab garantiiajal läbi, saaks tagasi viia ;-). Seda küll ei osanud arvestada, et mahlapress kah sordifriik on, just lootsin et igaltpoolt üle jäävatele koduaia õuntele on nüüd rakendus leitud.
Fre
Abikokk
2010-08-12 19:24:29
Ma nüüd luban, et ma enam ei virise ja võtan oma temaatilised postitused Stollari konkreetse mudeli (JE70) kohta kokku vormis "ei soovita mingil juhul". Aga peale mõningat kasutamist on ilmnenud ka muid omadusi, mis lubadustele ei vasta, nt võrkfiltrile on uhkelt peale kirjutatud "dishwasher safe" (osade masinaga pesemise võimalus oli mulle oluline) ja peab tõdema, et detail on nii dishwasher safe, et üks hea nõudepesumasin ei tee talle kohe miskit. Kätte saab sellisena nagu sisse paned, ainult mahlateo jäägid on veidi kõvemini kinni jäänud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-12 19:33:48
Fre:
nt võrkfiltrile on uhkelt peale kirjutatud "dishwasher safe" (osade masinaga pesemise võimalus oli mulle oluline) ja peab tõdema, et detail on nii dishwasher safe, et üks hea nõudepesumasin ei tee talle kohe miskit. Kätte saab sellisena nagu sisse paned, ainult mahlateo jäägid on veidi kõvemini kinni jäänud.
:D :D :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Nämmu
Abikokk
2010-10-03 13:50:50
Fre:
Ma nüüd luban, et ma enam ei virise ja võtan oma temaatilised postitused Stollari konkreetse mudeli (JE70) kohta kokku vormis "ei soovita mingil juhul". Aga peale mõningat kasutamist on ilmnenud ka muid omadusi, mis lubadustele ei vasta, nt võrkfiltrile on uhkelt peale kirjutatud "dishwasher safe" (osade masinaga pesemise võimalus oli mulle oluline) ja peab tõdema, et detail on nii dishwasher safe, et üks hea nõudepesumasin ei tee talle kohe miskit. Kätte saab sellisena nagu sisse paned, ainult mahlateo jäägid on veidi kõvemini kinni jäänud.
Fre, kas oled jätkuvalt samal arvamusel et antud toode ei kõlba kuhugi ? Tahaks endale väga mõnda mahlapressi soetada ja Stollarit muidu kiidetakse ning Osturalli raames hea hind. Aga ilmselt siis seekord jääb ostmata.

Kaie

Fre
Abikokk
2010-10-03 19:28:18
Nämmu, eks meil on Stollariga selline Love-Hate-Peace suhe. Kuna pool selle hinnast mulle kingiti ja alternatiiv oleks jumal teab mis, siis loen enda poolt väljakäidud hinnaks 600 krooni ja arvan, et oma hinna on ta julgelt tagasi teeninud kasvõi poemahla ostmata jätmise arvelt. Teeme põhiliselt õuna-porgandi mahla ja nüüd on mõned sellised sügisõunad, mille jääk jääb üsna kuiv. Meie majapidamise elanike arvu juures häirib mind siiski väga asjaolu, et üle liitri pole mõtet korraga teha, filter ummistub ja jääk jääb väga märg. Kahele-kolmele inimesele hädapärast jätkub. Kui kunagi raha palju oleks siis vaataks tõesti kindla peale kolme asja: * kui kuiv jääk jääb * kui palju saab järjest mahla teha ilma filtrit puhastamata (masina enda "töötab x min järjest" on vist mõeldud tähenduses "enne kui sisse kärssab") * eelistaksin/soovitaksin igati roostevabade detailidega masinat, sest porgandimahla tegemise tulemusel tumenevad detailid, esialgu küll seestpoolt aga kujutan ette et pideva kasutamise puhul näeb masin varsti ka väljast inetu välja. Ja kõige ohkem soovitan masinat lihtsalt kusagil proovida, kui vähegi selline võimalus on.
Trlp
Abikokk
2010-12-27 16:59:54
Mul on eilsest alates Braun Multiquick 5 juicer. Vaatame, kuidas minema hakkab. Esimesed õunad ja porgandid andsid klaasijagu mahla kätte ilma pingutamata, juppe, mida pesema peab on kokku 7, kuuma veega üle loputamine võttis max viis minutit. Hetkel tundub kõik väga ok. Eks ma siis raporteerin uuesti, kui mõne keerulisema juurika või puuviljaga kohtun.
Maksy
Kokaõpilane
2012-03-19 22:37:10
Kui suuremaks mahlateoks läheb siis leitsin oma üllatuseks, et ka Eestis toodetakse suuremaid mahlapresse ja purustajaid. Valikuga saab tutvuda www.cidermill.eu
Fre
Abikokk
2012-03-23 21:27:11
Maksy:
Kui suuremaks mahlateoks läheb siis leitsin oma üllatuseks, et ka Eestis toodetakse suuremaid mahlapresse ja purustajaid. Valikuga saab tutvuda www.cidermill.eu
Halllooo?? Ma olen mõne aja namist eemal olnud ja nüüd vaatan et nihuke hulk propagandaõpilasi on välja ilmunud?
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>