TOMATID ja nende hoidistamine ja säilitamine

Liilia
Postitusi: 431
Abikokk
2010-08-27 19:37:26
mina tegin eile ketšupit. Muidu ma marineerin tomateid ja teen nendest viljalihaga mahla mida on väga hea talvel ka erinevates roogades kasutada.

Köögitoimkond

Jaanikaant
Postitusi: 705
Abikokk
2011-10-03 09:07:32
Selle aastal tegin tomatitest ketšupit, veel ühte ketšupit ja tomatirelishit

Maitse asi

Liisi
Postitusi: 955
Abikokk
2012-09-07 17:56:45
Mina tegin tomatiketšupit ja kohe söömiseks želees tomateid.

Liisi Blogi

Ullike
Postitusi: 335
Abikokk
2012-09-29 19:52:09
Tere üle pika-pika aja. :) Tõstataks uuesti üles teema tohelistest tomatitest. Tänavune suvi on enamusest mu tomatisaagist teinud just rohelise tomati saagi ja vaevalt, et paljud neist veel punastama kipuvad. Leidsin siit küll mõned retseptid ja ühe isuäratava moosiretsepti ka Ilse blogist, aga tahaks küsida: Kas keegi on tegelikult ka söönud praetud rohelisi tomateid? Mis mulje on on? Ja kas praadimisel võiks retseptis olnud maisimanna asendada millegi muuga? Näiteks kasvõi riivsaiaga?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2012-09-29 21:19:37
Ullike [1quote]Kas keegi on tegelikult ka söönud praetud rohelisi tomateid? [/quote] Ei ole söönud. Tegelikult on kõik tomati rohelised osad mingil määral mürgised, kaasa arvatud ka toored tomatid (rohelised). On olemas sellised tomatisordid, mis on ka valminuna rohelist värvi ja seega täiesti ohutud. Tegelikult ma ei teagi, kas toorete tomatite kuumtöötlemisel olukord muutub. Äkki on keegi targem siin? Mina panen rohelised tomatid koos õunte või mõne banaaniga pimedasse ja sooja... Voodi alla;) ja nad lähevad siis seal kenasti punaseks s.t. järelvalmivad. See moos mida ma keetnud olen tooretest tomatitest on väga maitsev ja kõik kes on söönud on veel elus ka:) Aga eks see moosi kogus on väike ju mida sööd juustu kõrvale või tiba röstsaia peale. Üks nendest mürkidest on Solaniin: http://et.wikipedia.org/wiki/Solaniin Vaata siin ka: http://et.wikipedia.org/wiki/Tomat

Ilse köögis

Ullike
Postitusi: 335
Abikokk
2012-09-29 21:23:41
Ilsu:
Ullike [2quote]Kas keegi on tegelikult ka söönud praetud rohelisi tomateid?
Ei ole söönud. Tegelikult on kõik tomati rohelised osad mingil määral mürgised, kaasa arvatud ka toored tomatid (rohelised). On olemas sellised tomatisordid, mis on ka valminuna rohelist värvi ja seega täiesti ohutud. Tegelikult ma ei teagi, kas toorete tomatite kuumtöötlemisel olukord muutub. Äkki on keegi targem siin? Mina panen rohelised tomatid koos õunte või mõne banaaniga pimedasse ja sooja... Voodi alla;) ja nad lähevad siis seal kenasti punaseks s.t. järelvalmivad. See moos mida ma keetnud olen tooretest tomatitest on väga maitsev ja kõik kes on söönud on veel elus ka:) Aga eks see moosi kogus on väike ju mida sööd juustu kõrvale või tiba röstsaia peale.[/quote] No päris-päris rohelised ei kipu enam punaseks minema. Millel vähegi värvimuutust aimata - need saab jah värviliseks ajada (ka ilma banaanideta), ag vot mida teha rohkearvulise päris roheliste tomatitega - see on küsimus? Keegi juhuslik tuttav muide kunagi kiitis, et praetuna pidid hääd olema....eks ma selle pärast uurima hakkasingi. Ja seda moosi katsun ka esmaspäeval teha.... Äkki ikkagi kellelgi on oma isiklik kogemus jagada?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2012-09-29 21:27:38
Eks neid ju hapendati ja marineeriti ka vanasti. Aga ma olen viimasel ajal hakanud kahtlema selle tervislikuses:)

Ilse köögis

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2012-10-01 00:58:11
Mina tean, et kuumutamisel kaob rohelistest tomatitest mürgine aine ära.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-10-01 11:34:25
Ilsu:
Ullike [2quote]Kas keegi on tegelikult ka söönud praetud rohelisi tomateid?
Ei ole söönud. [/quote] Mina olen ja niipalju kui ma mäletan, olid väga maitsvad :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ullike
Postitusi: 335
Abikokk
2012-10-04 21:42:03
Pille:
Ilsu:
Ullike [3quote]Kas keegi on tegelikult ka söönud praetud rohelisi tomateid?
Ei ole söönud.
Mina olen ja niipalju kui ma mäletan, olid väga maitsvad :) [/quote] Tegion vahepeal ka ise katse ära - maitsestatud tomativiilud said kerge jahupaneeringu ja pannile. Tulemus ületas ootusi suurelt. Sobisid - nagu Pillegi pildilt näha - hommikusöögiks kui ka lihtsalt leivale. Olen rahul ja kasutan ka edaspidi kindlasti. Samas tegin ka rohelise-tomati ingveri moosi, aga pole selle maitsmiseni veel jõudnud.

Söömine on ainuke töö, mis toidab

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>