h_s Kokaõpilane 2011-03-09 22:27:12 |
Mul on üks Kreetalt ostetud pakike, millel peal kirjas "Safran" ning mis sisaldab kollakas-oranžikaid niidikesi(?). 5g pakk on maksnud €2.95. Õige safrani niidikesed peaks vast ikka punased olema? Ma googeldasin seda ülalpool nimetatud safloori ka, aga mulle tundub, et see on ikkagi liiga punane. Minu toode on pigem selline. Oskab keegi arvata, millega on tegu? | |
Netcat Abikokk 2011-03-10 22:03:50 |
Ei oska muud arvata, kui et võibolla see ikkagi on safran, aga väga vilets sort või vale osa taimest. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kärt Abikokk 2011-03-11 17:08:31 |
Võib ka võlts olla. Mul reisinud sõbranna rääkis kuidas turul värvitud paberiniidikesi safrani pähe müüakse, üks kohalik oli talle näidanud. | |
Tiina Abikokk 2011-12-19 13:54:03 |
Olen alati hädas safranikoguse määramisega. Mul on "maja tagant aiast" korjatud ehtsad safraniniidikesed, aga kui retseptis on vaja 0,5 grammi safranit, siis kuidas ma sellise koguse silma järgi määran? Nii peent kaalu mul ei ole. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Netcat Abikokk 2011-12-19 17:01:37 |
Ma ei põeks ja panekski lihtsalt silma järgi näpuotsatäie. Ega rohkem nagunii vaja ei ole. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Tiina Abikokk 2011-12-19 20:56:49 |
Netcat:
Mul on kogemus, et näpuotsatäiest jäi väheseks. Nii harva kasutan safranit, et tunde järgi ka ei saa panna. Ma ei põeks ja panekski lihtsalt silma järgi näpuotsatäie. Ega rohkem nagunii vaja ei ole. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-19 21:11:30 |
Tiina:
Tiina, ma täna just blogisin safranist ja selle kasutamisest (vt siia). Kilo jahu ja poole liitri piima peale piisas poolest grammist vägagi, kuigi ma unustasin niidid üle lugeda :) Saad näpuotsatäiest päris palju kätte, kui seda eelnevalt (soojas) vedelikus leotad!
Netcat:
Mul on kogemus, et näpuotsatäiest jäi väheseks. Nii harva kasutan safranit, et tunde järgi ka ei saa panna.Ma ei põeks ja panekski lihtsalt silma järgi näpuotsatäie. Ega rohkem nagunii vaja ei ole. |
|
Tiina Abikokk 2011-12-19 21:53:02 |
Pille:
Selle sinu blogiposti peale mu vana mure meelde tuligi :) Pealegi tahaksin neid lussekattereid teha ka. Et palju ikka see pool grammi on. Proovin siis näputäiega, mis mäletamist mööda võib üsna varieeruv suurus olla ;) Tiina:
Tiina, ma täna just blogisin safranist ja selle kasutamisest (vt siia). Kilo jahu ja poole liitri piima peale piisas poolest grammist vägagi, kuigi ma unustasin niidid üle lugeda :) Saad näpuotsatäiest päris palju kätte, kui seda eelnevalt (soojas) vedelikus leotad!Netcat:
Mul on kogemus, et näpuotsatäiest jäi väheseks. Nii harva kasutan safranit, et tunde järgi ka ei saa panna.Ma ei põeks ja panekski lihtsalt silma järgi näpuotsatäie. Ega rohkem nagunii vaja ei ole. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-21 16:15:56 |
Tiina, ma tegin täna jälle safranisaiu (pärmitainasaiakesed, kus safranit on nii saiataina sees kui ka imemaitsvas safrani-martsipani-mandlitäidises - IMELINE, retsept lisamisel) ja kaalusin selle pool grammi safranit ära. Tegelikult on see siiski enam, kui näputäis. See on pigem selline viienäputäis ehk kui need niidikesed õhuliselt lauale panna, on selle kuhjakese suurus sinna poole tikutopsi kanti. | |
Ullike Abikokk 2012-09-30 16:03:16 |
Istambuli suurel india-bazaaril hakkas lisaks hiigelsuurtele kotitäitele "jahvatatud safranile" silma ka kotid safrani tolmukatega - ehk niidikesed. Silm eristas päris mitut värvitooni sügavast kollasest oranžini. Lisaks india- ja türgisafranile jäi silma ka iraani- (või oli see iraagi?)safran. Teades, et nii kallist ehtsat asja ikka sellistes kogustes müüja oleks suht ulmeline, siis asjasse eriti ei süüvinud ka. Pealegi oli nina päris umbes kõigist seal levinud aroomidest. Aga pähe jäi ikka tiksuma see iraani safran - et mida see siis endast võis kujutada? Tundisn juba seal olles puudust netiühendusest, sest esimeseks mõtteks oligi kohe: küsiks Nami-nami foorumis...:) Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
<< < 1 | 2 | 3 > >> |