Präänikud on mõnusad maiused, mida hea tassikese tee kõrvale ampsata. Nendest saab valmistada ka lustakaid seenekesi, mida on armas pühadelaual pakkuda või kingikotti pakkida.
Tee nii:
Vali välja sobiv retsept - kasuta näiteks seda präänikute retsepti (selle retsepti järgi on tehtud ka pildil olevad seenekesed) või seda traditsiooniliste Saksa jõulupräänikute Lebkuchenite retsepti.
Küpseta lisaks retseptis kirjeldatud pallikestele (millest saavad seenekübarad) ka seente jalakesed – selleks võta umbes veerand seenekübara tainakogust ning rulli sellest piklik, kergelt koonusjas tainatükk.
NB! Küpseta jalakesi kübaratest eraldi plaadil, muidu pruunistuvad need liialt!
Kaunista seenekesed oma soovi järgi: võõpa kas seenejalad heledamaks (ja pista otsad mooniseemnetesse, et imiteerida mulda) või kasta hoopis seenekübarad glasuuri/šokolaadi.