Pane mesi, suhkur ja või väikesesse potti. Kuumuta kuni suhkur on sulanud. Lase segul maha jahtuda ning lisa muna ja konjak.
Haki sukaadid hästi peeneks ja sega ülejäänud kuivainetega korralikult läbi. Vala meesegu kuivainetele ja sega ühtlaseks paksuks tainaks. Võta tee- või supilusikaga tainast ja vormi märgade käte vahel pallikesteks. Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru käega õrnalt lapikuks. Küpseta 175-kraadises ahjus 20-25 minutit. Ära üle küpseta, siis muutuvad präänikud kõvaks!
Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur sidrunimahlaga. Tõsta valmis präänikud ahjust välja ja kata kohe glasuuriga. Seda on mugav teha väikese teelusikaga.
Retsepti jagas ja pilti tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova- retsepti sai Kaare tuttavalt Saksa proualt nimega Ingeborg :)
Taina võib ka plaadile määrida, küpsetada, kuumana terava noaga ruutudeks lõigata ja kohe glasuuriga katta. Katmiseks sobib hästi ka kakaoga tehtud glasuur või šokolaad.
Lebkuchen
Saksamaal populaarsed jõulupräänikud.