Lapikult tasub ahjukana küpsetada siis, kui ajaga on kitsas käes - nimelt annab sellisel moel küpsetamisaega peaaegu poole võrra vähendada. Inglise keeles kutsutakse sellisel moel küpsetatud kana "butterflied chicken" - siit on ka eesti keelde tulnud mugandus "kanaliblikas".
Aseta kana töölauale kõhuli. Lõika köögikääride abil mõlemalt poolt kana selgroogu ning eemalda see:
"Ava" kana ning eemalda terava noa või kääride abil ka rinnakuluu. Selle luu eemaldamine ei ole kohustuslik, ent ilma selle luuta küpseb kana ühtlasemalt ning seda on hiljem lihtsam tükeldada:
Nüüd oled kanalt eemaldanud selgroo ning ühe rinnakuluu. Kana on maitsestamiseks valmis, küpsetamiseks suru lapikuks ja aseta ahjupannile.
Kanaliblika maitsestamiseks võid kasutada kõiki samu retsepte, mida kasutad ahjukana valmistamiseks. Arvesta, et küpsetamisaeg väheneb pea poole võrra.
Mina olen sellisel moel teinud artikli lõpus viidatud ahjukana sidruni ja küüslauguga, väga mõnus on vahelduseks ja toit saab oluliselt kiiremini valmis.
Tasub vist järgi proovida!
Viimasel ajal ainult nii küpsetangi, nahk ühtlaselt krõbe, maitsestus ühtlasem!
See nagu rekka alla jäänud tuvi ...
Teen nii ahjus ja ka suitsuahjus!
Lapikut kana on ka väga hea grillida. Küpseb ühtlaselt.