"Butterflied chicken" ehk "kanaliblikas" on väljend, mida kasutatakse avatud ja lapikuna küpsetatud kana kohta. Kana küpseb kiiremini ja ühtlasemalt ja tegelikult näeb ka üsna kelmikas välja.
Lõika sidrunid 2 cm viiludeks. Lõika küüslaugumugulad ristpidi pooleks. Aseta sidruniviilud ja küüslaugupoolikud küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Tõsta peale kana, tiivanukid lükka rinna alla.
Pintselda kana oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 220-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kana on kuldpruun ja küps.
Väga mõnus viis kana valmistamiseks! Sõime esimesel päeval ahjukana, jääkidest tegin maitsva kana-nuudlisupi (lisasin kanapuljongile kartulit-varssellerit-porgandit, siis vermišelli-nuudlid, ohtralt maitserohelist ning siinse ahjukana lihatükid).
Ahjukana 'liblikas' sidruni ja küüslauguga
"Butterflied chicken" ehk "kanaliblikas" on väljend, mida kasutatakse avatud ja lapikuna küpsetatud kana kohta. Kana küpseb kiiremini ja ühtlasemalt ja tegelikult näeb ka üsna kelmikas välja.