Ahjukana 'liblikas' sidruni ja küüslauguga

"Butterflied chicken" ehk "kanaliblikas" on väljend, mida kasutatakse avatud ja lapikuna küpsetatud kana kohta. Kana küpseb kiiremini ja ühtlasemalt ja tegelikult näeb ka üsna kelmikas välja.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,6 kg kaaluv terve kana

4 tervet küüslauku

3 suurt sidrunit

2 sl külmpressitud oliiviõli

meresoola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 °C.

Ava kana "liblikana" (loe lähemalt siit). 

Lõika sidrunid 2 cm viiludeks. Lõika küüslaugumugulad ristpidi pooleks. Aseta sidruniviilud ja küüslaugupoolikud küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Tõsta peale kana, tiivanukid lükka rinna alla. 

Pintselda kana oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 220-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kana on kuldpruun ja küps. 

Loe veel:

Allikas: Donna Hay. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.02.2017 22:24

Väga mõnus viis kana valmistamiseks! Sõime esimesel päeval ahjukana, jääkidest tegin maitsva kana-nuudlisupi (lisasin kanapuljongile kartulit-varssellerit-porgandit, siis vermišelli-nuudlid, ohtralt maitserohelist ning siinse ahjukana lihatükid).