Kui jogurtimaius teha naturaalsete ja lihtsate komponentidega, on see hea ja toitev (ning samas jahutav!) näputoit ka beebidele! Näputoitumisest loe rohkem siit.
Sega jogurt läbi (et ei oleks tükke) ning vala küpsetuspaberiga kaetud plaadile (klassikalise poes müüdavast 400 g maitsestamata jogurti topsist saad umbes 25x30 cm plaadi maiust).
Kui soovid kasutada magustajat, sega see jogurtisse enne plaadile valamist või siiruviiruta see plaadil oleva jogurti sisse (siiruviiru jääb eriti ilus siis, kui kasutad näiteks kodust moosi või marjapüreed).
Edasi puista peale soovitud lisandid ning suru need jogurti sisse. Kui lisandid jäävad vaid pinnale, võivad nad sealt pärast külmumist liiga kergelt maha kukkuda! Aseta jogurtiplaat sügavkülma ning lase korralikult läbi külmuda.
Külmunud jogurtiplaat murra tükkideks ning serveeri otse sügavkülmast!
Nami-Nami valmistas maitsva jogurtimaiuse kasutades ühte kodumaise väiketootja Ecomari põnevatest aeglaselt kuivatatud toodetest.
Siinsetest kogustest saad umbes 25x35 cm plaaditäie külmutatud jogurtimaiust
400 g tops paksu maitsestamata jogurtit (nt Saare 7% või Kreeka jogurt)
100 g pakike Ecomari põhjamaiseid marju ning vilju valges ja tumedas šokolaadis
soovi korral vedelat mett või vahtrasiirupit maitse järgi
Kui kasutad magustajat, sega jogurt sellega läbi. Vala jogurt küpsetuspaberiga kaetud 25x30 cm plaadile ning aja laiali.
Haki Ecomari marjasegu komponente soovi korral väiksemaks ning puista need siis jogurtile. Suru marja-šokolaaditükid õrnalt jogurti sisse.
Aseta jogurtiplaat sügavkülma ja lase täielikult läbi külmuda.
Lõika või murra külmunud jogurtimaius tükkideks ning serveeri.
Vaja vaid kaks komponenti! Tundub väga isuäratav, suve saabudes läheb kindlasti kokkamiseks :)
Tundub väga isuäratav selliste marjadega!
Mul jäi see hommikul pinterestis silma... oli kreeka jogurt, värsked maasikad ja šokolaadi nööbid :) Kidlasti läheb katsetamiseks!
Tegin ja ei mingeid süümekaid seda veel õhtul süües.