200 g magedat võid
200 g tumedat 70% šokolaadi
250 g heledat või tumedat muscovado suhkrut või tavalist suhkrut
4 suurt muna
1 kuhjaga supilusikatäis nisujahu
100 g pohli (kruusitäis)
Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 22-24 cm lahtikäivasse koogivormi, puista peale puhastatud pohlad.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore või vanillijäätisega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Mulle VÄGA see kook maitseb. Tegin kodus seda juba paar nädalat tagasi. kui Eva pohladega šokolaadikoogist kuulsin. Võtsin aga samuti aluseks siit nami-namist pärit prantsuse šokolaadikoogi retsepti, millele siis lisasin pohli. Ma tegin niipalju siinolevatest juhistest erinevalt, et sulatasin või ja šokolaadi lihtsalt pliidil kastrulis (mitte vesivannil ega mikros) ja küpsetasin koogi 22 cm vormis. Tuli ilus kõrge:)
Mariliis, kui nüüd väga aus olla, siis 1) sulatan ma ka võid-šokolaadi otse pliidi peal (see mikro/vesivanni nõuanne on lihtsalt riskivabam) ja 2) ma tegin 24 cm Kaiseri vormis, mis teadupärast on 22 cm suuruse koogi jaoks :) Nii et me olime täitsa ühel lainel :)
Ülilihtne ja ülimaitsev! Uus lemmik :)
Väga mõnus ja lihtne kook! Teen täna vaarikatega:)
Kook kadus laualt hetkega
Šokolaadikook pohladega
Hästi šokolaadine šokolaadikook, millele pohlad lisavad värvi ning mõnusa maitse. NB! See prantsusepärane šokolaadikook on hästi šokolaadine ning jahu on retseptis vaja tõesti vaid supilusikatäis. Kook on parim veidi jahtunult - siis jõuab šokolaad veidi taheneda.