Hummingbird Bakery šokolaadiküpsised

Hummingbird Bakery on kuulus pagariäri Londonis, mis müüb ameerika stiilis maiustusi. Siin nende chocolate chip cookies retsept. Küpsised peaksid olema pehmed ja veidi nätsked (soft & chewy).

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

225 g toasooja pehmet võid

200 g Billington's heledat muscovado suhkrut

2 muna

0.5 tl vanilliekstrakti

400 g nisujahu

0.5 tl soola

2.5 tl söögisoodat (triiki!)

225 g jämedalt hakitud tumedat šokolaadi

Valmistamine

Pane või ja suhkur mikserinõusse ning hõõru kreemjaks ja õhuliseks. Lisa ükshaaval vahustades munad. Vähenda mikseri kiirust ning lisa juurde vanilliekstrakt.

Lisa jahu, sool ja söögisooda, sega hoolega, kuni saad ühtlase taina. Sega juurde hakitud šokolaad.

Jaota tainas 24 võrdse suurusega tükiks ning tõsta korraga kuus tainatükki küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (jäta piisavalt ruumi küpsiste vahele!)
Küpseta 190-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni küpsised on servadest kuldpruunid ning üsna lapikuks vajunud.

Lase küpsistel veidi ahjuplaadil jahtuda, siis libista metallrestile lõplikult jahtuma.

Algretseptis oli suhkrut 350 grammi, aga saab ka vähemaga :)

Retsept on raamatust "The Hummingbird Bakery Cookbook" (Tarek Malouf & The Hummingbird Bakers, 2009). Pildi tegi Kaare

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 12.05.2010 20:31

Mõnusad shokolaadiküpsised,mis on parajalt magusad.Kiidame!

zoozi
postitatud 08.10.2015 21:10

Pilt ka:

küpsisefänn
postitatud 07.09.2010 20:39

Olen suur küpsisefänn ning Londonis käies ostan neid suuri ümaraid maiusi alati eri kohtadest kaasa. Kahju, et need meil kuigi levinud pole. Selle retsepti järgi valmistades aga tulid küpsised liiga intensiivse sooda maitsega, mistõttu tõenäoliselt haihtus vana hea Londoni maitse :( Küpsised kerkisid seetõttu muidugi üsna kopsakaks ka.

ttt
postitatud 31.08.2012 13:44

Retsepti järgi liiga kuivad, vajavad piima juurde. Nii palju suhkurt ka ei pane.

h-m
postitatud 06.03.2014 20:37

Ei pannud kahjuks esimesel tegemise korral kirja - panin ka vähem suhkrut ning siis oli paras... Teisel korral sai liiga palju suhkrut... Soodaga küll probleeme polnud, seda tuleb aga panna triiki, mitte kuhjaga täied. Kuivad ka ei tulnud - äärtest krõbedad, seest pehmed... ja muidugi väga rammusad ;) Suhkrut panin küll mõlemal korral tavalist segi fariini ja tumeda muscovadoga ning mulle sobis ka nii (heledat lihtsalt polnud).

Kaare
postitatud 08.10.2015 19:06

Väga mõnusad! Teeks teinekordki!

Helin-Mari
postitatud 16.01.2016 21:04

Maitsesid ülihästi :) Seekord tulid minu arvates just nii nagu olen enam-vähem ette kujutanud! Olude sunnil olen ikka üht-teist natuke asendanud aga tegelikult on alati maitsvad tulnud :)))

Kristel
postitatud 19.01.2018 20:01

Sooda asemel läks küpsetuspulbrit ja probleem kadus