125 g võid
100 g tumedat šokolaadi
300 g kvaliteetset kirsimoosi (nt Küllus)
100-150 g suhkrut
näputäis soola
2 suurt muna
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Glasuuri jaoks:400 g mascarponet vm maitsestamata toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
natuke kirsimoosivedelikku
Pane või paksupõhjalisse potti ning sulata tasasel tulel. Kui või on peaaegu sulanud, siis lisa tükkideks murtud šokolaad, tõsta pott tulelt ja lase šokolaadil sulada. Sega puulusikaga. Nüüd sega juurde kirsimoos, suhkur, sool ja lahtiklopitud munad. Sega puulusikaga enam-vähem ühtlaseks, siis sõelu juurde jahu ning sega tainas taas läbi.
Jaota tainas ettevalmistatud muffinivormidesse (kas siis võitatud või pabervormidega vooderdatud). Küpseta 180kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud. Lase 10 minutit restil jahtuda, siis võta muffinid vormidest välja.
Kui muffinid on jahtunud, siis kata soovi korral võõbaga. Selleks hõõru mascarpone, tuhksuhkur ja kirsimoosivedelik puulusikaga ühtlaseks, määri muffinitele.
Retsept põhineb Nigella Lawsoni raamatus How To Be A Domestic Goddess toodud Chocolate Cherry Cupcakes retseptil. Samal põhimõttel on valmistatud ka apelsinimarmelaadikook. Pildi tegi Kaare.
Kirsi-šokolaadimuffinid
Kirsimoos teeb need muffinid hästi mahlaseks. Soovi korral kaunista muffinid võõbaga.