125 g võid
0.75 dl suhkrut
1 tk muna
2 dl nisujahu
0.5 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
Täidis:250 g kohupiima
0.5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
100 g (kakao/vanilli) halvaad
2 dl 35% rõõska koort
1-2 l värskeid maasikaid
Vahusta pehme või suhkruga, lisa edasi vahustades munad ning sega juurde omavahel segatud kuivained. Suru tainas lahtikäiva koogivormi põhjale ja servadele. Kinnita tainaservad fooliumiga vormi külge.
Pane tordipõhi pooleks tunniks sügavkülma, siis küpseta 200kraadise ahju allosas 15-18 minutit. Jahuta.
Sega kohupiim, suhkur, vanillsuhkur ja halvaapuru. Lisa vahukoor. Lõika umbes pool maasikatest tükkideks, lisa halvaakreemile.
Tõsta jahtunud tordipõhi vormist välja, täida halvaakreemiga ning kaunista maasikatega.
NB! Et tordipõhi oleks krõbe, siis täida see halvaakreemiga vahetult enne serveerimist.
Retsept pärit ajakirjast MAKU 3/2004 (Halva-mansikkatorttu). Pildid tegi Kaare (Virk Vispel).
Põhi jääb tõesti mõnusalt krõbe,aga väga raske on serva tervena fooliumi alt kätte saada.Tort aga väga maitsev,sai palju kiita:)
2 dl jahuga ei saanud mina küll sellist tainast, mida vormi suruda. Lõpuks panin kokku 3,5 dl jahu, mistõttu tainast sai rohkem ja äär jäi ehk liigagi paks. Sügavkülmas ruumi ei olnud, panin põhja tavalisse külma. Enne ahju panekut katsin põhja küpsetuspaberi ja tatratangudega ja küpsetasin niimoodi raskuse all. Järgmisel päeval oli tordi põhi pehme, aga ääred mõnusalt krõbedad. Järgmisel päeval ka parem lõigata, sest täidis läks külmkapis seistes tahkemaks. Muidu mõnusalt halvaamaitseline tort. Teeks teinekordki, aga põhja teeks mõne teise retsepti järgi.
Ka mina ei saanud tainast suruda,seega määrisin lusikaga põhja ja äärele ning panin siis sügavkülma.Enne küpsetamist katsin serva fooliumiga,aga seda oli pärast küpsetamist ikka väga raske kätte saada,sest serv oli hästi rabe:)Kook oli hea ja teeks ka teinekordki ning nõustun Koopatibiga,et siis valiks põhjaks mõne muu retsepti:)
Halvaa-maasikatort
Krõbeda põhjaga ning halvaa-maasikatäidisega tort.