Küpsetatud rabarber

Ahjus küpsetatud rabarbrid on mõnusaks lisandiks erinevatele magustoitudele - nt panna cotta (fotol), kohupiimakreemi, suhkruga maitsestatud ricotta, müsli või hommikuse jogurti juurde.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g rabarbrit

75-100 g suhkrut

Valmistamine

Lõika pestud (soovitavalt punased) rabarbrid umbes 6 cm juppideks, sega suhkruga. Laota ühtlaselt ahjuvormi ning kata fooliumiga.

Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit, kuni rabarbrid on pehmed.

Lase küpsetatud rabarbril vormis jahtuda, niisutades neid vormi kogunenud rabarbrisiirupiga.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lisa rabarbrile koos suhkruga veel riivitud ingverit või suhkrustatud ingveritükikesi, riivitud apelsinikoort vms.

Kasuta näiteks nendes retseptides:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

svetik
postitatud 17.02.2012 12:00

oleksin huvitatud teadmisega ,kas küpsetatud rabarberit annab ka hoidistada ja kui kaua siis säilib.

Pille
postitatud 20.03.2013 12:39

Svetik, ma pakun, et umbes nädal aega külmkapis kinnises karbis. Hoidistada pole väga mõtet, läheb moosiks kätte ära.

Kaare
postitatud 22.05.2017 17:02

Mõnus!