Beseekorvike hapukoorekreemi ja röstitud rabarbriga

Beseed küpseta valmis eelmisel päeval või kasuta poes müüdavaid beseekorvikesi.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Beseekorvikesed:

3 munavalget (suurus L)

150 g suhkrut

näpuotsaga soola

Hapukoorekreem:

200 g 35% rõõska koort

150 g paksemat hapukoort või Saare smetanat

1 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Röstitud rabarber:

500 g rabarbrit

100 g suhkrut

soovi korral veidi riivitud ingverijuurt või MEIRA jahvatatud kardemoni või riivitud apelsinikoort või veidi vanillisuhkrut

Valmistamine

Beseekorvikesed: Pane munavalged hästi puhta kausi sisse. Lisa näpuotsaga soola ning vispelda või mikserda tugevaks vahuks. Kui munavalge juba päris vahtu on läinud, siis lisa vähehaaval suhkur. Vaht peaks olema tihe ja läikiv.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kaheksa umbes 10 cm läbimõõduga madalat kuhjakest, keskele vajuta lusikaseljaga süvend. Kui Sul on kondiitrikott, siis kasuta seda ja suure auguga otsakut.

Küpseta 110-kraadise ahju keskosas umbes 1,5-2 tundi, kuni beseeküpsised on kenasti kuivanud. Lase täielikult jahtuda.

Hapukoorekreem: Vahusta rõõsk koor tavalise ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks, siis sega juurde hapukoor ja vahusta veel veidi.

Röstitud rabarber: Vali peenemad punase koorega rabarbrivarred, pese need hoolega. Lõika umbes 5 cm juppideks ning aseta väiksemasse ahjuvormi. Puista peale suhkrut ning kata vorm fooliumiga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni rabarber on pehmenenud. Lase jahtuda.

Serveerimiseks tõsta igale beseekorvikesele kuhjaga hapukoorekreemi ning paar lusikatäit rabarbrit. Soovi korral puista peale kardemoni (fotol) või riivitud apelsinikoort.

NIPP: Röstitud rabarber sobib imehästi ka hommikuse jogurti või kohupiima peale või pudrule. Säilib külmkapis terve nädala.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Põrnikas
postitatud 21.05.2013 20:09

tegin sama kattega hoopis pavlova, oli väga mõnus.

Pille
postitatud 19.05.2022 18:53

Tegime eakate kokandusringis - natuke tegime sohki, kasutasime valmis beseekorvikesi. Aga see besee, hapukoorekreemi ja röstitud rabarbri kooslus on maitsev!