125 g toasooja võid
85 g suhkrut (u 1 dl)
1 muna
0.5 dl 35% rõõska koort
150 g nisujahu
100 g kartulitärklist
2 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
0.5 tl küpsetuspulbrit
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustades muna.
Sega kuivained omavahel ja lisa vaheldumisi vahukoorega muna-või segule. Sega ühtlaseks sitkeks tainaks ja pane umbes 3 tunniks külmkappi tahenema.
Rulli tainas jaokaupa kergelt jahusele lauale. Lõika piparkoogivormidega kujukesteks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 200kraadiess ahjus 6-8 minutit. Küpsised peaksid jääma üsna heledad.
Jahuta ja kaunista soovi korral suhkruglasuuriga.
Retsept pärit soomlaste K-Market veebilehelt (Tähti- ja poropiparit). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Väga mõnusa maitsega.
Said väga head:) Mõnusad kerged, krõbedad ja nii edasi. Kardemoni panen äkki rohkemgi järgmine kord. Ahjaa... tainas oli mitu päeva külmikus enne kui küpsetama jõudsin ja toimis.
Mirta (4 a): "Emme, kirjuta sinna Nami-Namisse, et need meeldivad lastele!" :)
JAH!!!EKS IKKA PIPARKOOKE TULEB TEHA JA VALMISTADA JÕULUDEKS... AGA KUNA JÕULUDENI ON VEEL ÜKSJAGU AEGA, SIIS POLE MÕTET VEEL VALMISTAMA HAKATA!!!
Valged piparkoogid e. kardemoniküpsised
Maitselt nagu piparkoogid ikka, ainult valged.