Piparkoogiglasuur

Piparkoogiglasuuri võib maitsestada nt sidruni- või apelsinimahlaga või värvida naturaalsete värvidega (nt paar tilka arooniamahla annab imeilusa roosa glasuuri).

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 munavalge

3.5-4 dl tuhksuhkrut

Valmistamine

Lisa tuhksuhkur vähehaaval munavalgele, sega lusikaga, kuni segu on ühtlaselt valge ja läikiv, aga mitte veel nõtkuv (tuhksuhkrut võib kuluda 3-4 dl, kogus oleneb munavalge suurusest).

Tee küpsetuspaberist väikene tuutu või võta väikene kilekott, otsa lõika pisike auk. Pane glasuur tuutusse ja kaunista piparkoogid vastavalt soovile.

Nipid ja soovitused:

  • Mina ei vahusta munavalget, lihtsalt löön kahvliga katki. Ent kui oled harjunud munavalget esmalt vahustama, võid ka niiviisi teha (Pille).
  • Loe siit, kuidas naturaalsete värvidega piparkoogiglasuuri toonida. 
LISA KOMMENTAAR

Annni-Liisa
postitatud 28.11.2005 16:57

Sain palju abi! maitsev

bibikonn
postitatud 18.12.2005 19:24

3 dl suhkrut ühele munavalgele jääb vaap üpriski vedel.

Kaare
postitatud 12.12.2022 10:35

See oleneb muna suurusest ehk siis munavalge kogusest. Selles mõttes peab siin retseptile loominguliselt lähenema ja vajadusel suhkrut või sidrunimahla lisama :)

tik
postitatud 30.11.2009 15:43

mul kindlasti lihtsalt blond hetk, aga seda munavalget peab ikka vahustama ka ju? mitte lihtsalt segama? või ei pea vahustama? appi-appi =(

Uku PEEr
postitatud 15.12.2021 16:35

ei ei pea

Kaare
postitatud 12.12.2022 10:33

Mina olen mõnikord tähele pannud, et kui vahustada, siis võivad pärast glasuuri sisse augukesed kuivada.

Lena
postitatud 21.12.2009 14:34

Proovisin maailma natuke värvilisemaks muuta koduste vahenditega. Lisasin glasuurile kurkumit. Ilus kollane tuli. Ja kurkumi maitset polnud ka eriti tunda. Ei teagi, kas ei suutnud kurkumi maitse suure suhkru kogusega võistelda või harmoneerus lihtsalt piparkoogi vürtsika maitsega.

Johanna
postitatud 08.12.2010 17:44

Värvi saab anda ka natukese värske peedi või porgandi mahlaga,aga natuke tuleks suhkrut lisada et glasuur ei muutuks liiga vedelaks. Ise olen kasutanud ka kuivatatud vaarika pulbrit, tekkis huvitav roosa täpiline tekstuur. Kes kardab toorest muna kasutada, siis võib selle asendada sidruni mahlaga. Glasuur ei ole siis nii läikiv, aga maitse on endiselt hea.

Liisa
postitatud 02.02.2011 10:45

Väga mugav on pritsina kasutada tühja piimapakki!

mina
postitatud 04.01.2012 13:24

ma hakkasin glasuuri tegema, panin ühele munavalgele umbes 1 dl tuhksuhkrut, aga välja ei tule, oleks äärepealt selle minema viskama, aga tänu sellele retseptile sain glasuuri valmis :D

mirian 7
postitatud 23.12.2012 13:32

Reptseptid on nii head et suu jookseb vett

mirian 7
postitatud 23.12.2012 13:37

Mõnus valmistada. Emmele meeldib ka. :))

Airi
postitatud 03.12.2013 18:50

Mina panen tilgakese sidrunimahla, hea hapukas saab siis :)

Lilleke77
postitatud 24.12.2013 14:50

Väga maitsev glasuur. Värvimiseks võib kasutada ka erinevaid siirupeid ;)

Jaana
postitatud 01.12.2014 20:24

Oskab aga keegi öelda, kaua enda tehtud glasuur säilib külmkapis?

Merlin
postitatud 10.12.2021 10:23

Mind huvitaks ka :)

sannuke
postitatud 18.12.2014 17:29

v'ga hea proovin järgi täna

mari
postitatud 18.12.2014 17:39

kuidas saada sinistglasuuri

Mina
postitatud 05.12.2017 17:21

Ma arvan et mustikatega saab ;)

Mina
postitatud 05.12.2017 17:21

Ma arvan et mustikatega saab ;)

Luuna
postitatud 17.12.2020 17:03

Mustikatega tuleb ehk hoopis lilla...?(Iseenesest ka ilus värv)

Eliise
postitatud 16.12.2021 03:26

Mul tuli mustikatega sinine

joonas
postitatud 18.12.2014 17:40

laps häid jõule teile

k.m.
postitatud 19.12.2014 11:54

kas tavalise suhkruga saab

5 aastat hiljem aga
postitatud 21.12.2019 14:27

ei

liisa
postitatud 19.12.2014 11:56

oi avastasin mugav on kasutatud prügikotti kasutada ekonoomne suhkruga sab ka ekonoomselt

Pille
postitatud 21.12.2014 20:16

k.m. - kui Sa selle enne nt kohviveskis pulbriks jahvatad, siis küll :)

Luuna
postitatud 17.12.2020 17:05

Või plenderis (Olen ise proovinud)

ellka
postitatud 15.10.2015 09:46

pole veel proovind aga proovin teha tundubisu äratav

Kaare
postitatud 02.12.2015 14:48

Suhkru kogus sõltub munavalge suurusest. Mul oli hästi pisike muna ja sain näiteks 2 dl tuhksuhkruga hakkama. Panen ka alati maitseks natuke sidrunimahla. Paksema glasuuriga olen ka piparkoogimaja detaile kokku "liiminud".

b
postitatud 27.12.2016 19:42

Kas see glasuur tahkub?

Pille
postitatud 27.12.2016 20:51

Ikka, b, kui teed piisavalt paksu glasuuri ja hoiad seda kuivas kohas.

Birgit
postitatud 06.12.2018 19:21

Päris hea retsept emmele ka meeldib ja abi sain kaa palju!

Maalt ja hobusega
postitatud 15.12.2021 16:31

Hea lihtne.

Kristiina
postitatud 13.12.2024 20:02

Kas valmis segu peab külmas seisma? Ja kauaks ta säilib?

Pille
postitatud 14.12.2024 09:39

Siin on juhised antud koheseks tarvitamiseks - saad segada just sellise paksusega glasuuri, nagu kohe vaja on ja kohe piparkookidele pritsida.

Andris Simuste
postitatud 17.12.2024 15:25

Väga maitsev