Juustuga üleküpsetatud pelmeenid

Salme Masso retseptiidee.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g ise tehtud pelmeene või 350 g pakk külmutatud Pealinna pelmeene

keetmiseks vett

150-200 g juustu

vormi määrimiseks võid

Valmistamine

Keeda pelmeenid ja nõruta. Määri laiema põhjaga ahjuvorm võiga. Pane keedetud pelmeenid ühe kihina vormi, puista peale riivitud juust.

Küpseta keskmises kuumuses 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja toit pealt helepruun. Anna sama nõuga kohe lauale.

Juurde sobib pohlasalat, porgandi-jõhvika või peedi-mustrõika toorsalat või muud magushapud salatid.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 11.05.2010 20:18

Mina vürtsitaks mõne meeldiva maitseainega. Muidu on veidi igav. Aga salatiga koos iseenesest hea.

Kaare
postitatud 08.01.2016 17:47

Mul oli hea tugevamaitseline juust ja isetehtud pelmeenid - lapsed sõid ja nõudsid lisa! Lihtne ja maitsev.

Kairi La
postitatud 26.01.2018 22:15

Olen teinud ja väga hea :)