500 g porgandit
1 sibul
1 tl MEIRA sinepiseemneid
2 sl võid
1 dl vett
0.5-1 sl riivitud värsket ingverijuurt
0.5 dl hakitud peterselli või basiilikut
1 tl soola
100-200 g fetajuustukuubikuid õlis (nõruta!)
Koori porgandid ja sibul ning lõika viiludeks.
Prae sinepiseemneid suurel pannil võis. Lisa porgandid, kuumuta aeg-ajalt segades 5 minutit. Lisa sibul ning prae klaasjaks.
Lisa vesi ja kuumuta segades, kuni vesi on aurustunud ja porgandid poolpehmed (porgandid peaksid jääma krõmpsud). Maitsesta ingveri, soola ja peterselli või basiilikuga.
Enne serveerimist puista peale fetajuust.
Serveeri araabiapärasel selvelaual koos baklažaanipüree, Ali Baba spinatipirukate, minikebabide, hummuse, vürtsikate mandlite ja Aladdini kohupiimakoogiga.
Imehea! Retsept rändas lemmiktoitude kausta. Meil käisid ootamatud ja näljased hilisõhtused külalised, külmikust vaatasid vastu sobivalt porknad, feta ja ingver, tegingi täpselt siinse retsepti järgi, ainult soola jätsin lisamata ja me keegi ei tundnud sellest ka puudust. Otsustasin basiiliku kasuks, sobis väga hästi. Viis pluss toit, külalised olid lausa vasikavaimustuses. :D
Tõeliselt hea salat! Sinepiseemneid ei olnud küll käepärast, aga asendasime need kõrvitsaseemnete ja lusikatäie sinepiga. Ingver ja sinep andsid väga hea maitse salatile ja porgandid krõmpsusid meeldivalt hamba all. Väga sobiv kergeks õhtusöögiks.
Kuna samuti seemneid polnud, panin põltsamaa kanget sinepit, petersellile ja basiilikule lisaks tilli ka. Väga maitsev ja super hea mitte nii tavaline viis, kuidas porgandist salatit teha :)
Väga maitsev ja tervislik toit - olen seda juba mitmeid kordi teinud!
Mulle väga maitses
Minu pilt ka:
Soe ingveri-porgandisalat fetajuustuga
Teravamaitseline soe porgandisalat fetajuustu, sinepiseemnete ja ingveriga