Kuningatarkukko

Soome köögist pärit lihtne küpsetatud vormidessert, kus vaarikad ja mustikad on küpsetatud rukkijahuteki sees.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
kuuele
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g võid

1 dl suhkrut

4 dl täistera rukkijahu

0,75 tl küpsetuspulbrit

200 g mustikaid

200 g vaarikaid

1 dl suhkrut

0,5 dl kartulitärklist

Serveerimiseks:

vanillijäätist või vanillikastet või vahukoort

Valmistamine

Sulata või, sega juurde suhkur, rukkijahu ja küpsetuspulber. Suru 3/4 tainast 24 cm läbimõõduga ahjuvormi põhjale ja külgedele. 

Kalla külmunud marjad kaussi, sega juurde suhkur ja tärklis ning siis kalla marjad vormi. 

Vormi ülejäänud tainast väikesed kettad ning kata nendega marjad. Servad näpista kinni. 

Küpseta 200-kraadises ahjus u 40 minutit, kuni dessert on pealt kaunilt kuldpruun. 

Serveeri vanillijäätise, vanillikastme või vahukoorega

Allikas: Meilla kotona

LISA KOMMENTAAR