Soome köögist pärit lihtne küpsetatud vormidessert, kus vaarikad ja mustikad on küpsetatud rukkijahuteki sees.
200 g võid
1 dl suhkrut
4 dl täistera rukkijahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
200 g mustikaid
200 g vaarikaid
0,5 dl kartulitärklist
vanillijäätist või vanillikastet või vahukoort
Sulata või, sega juurde suhkur, rukkijahu ja küpsetuspulber. Suru 3/4 tainast 24 cm läbimõõduga ahjuvormi põhjale ja külgedele.
Kalla külmunud marjad kaussi, sega juurde suhkur ja tärklis ning siis kalla marjad vormi.
Vormi ülejäänud tainast väikesed kettad ning kata nendega marjad. Servad näpista kinni.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 40 minutit, kuni dessert on pealt kaunilt kuldpruun.
Serveeri vanillijäätise, vanillikastme või vahukoorega.
Allikas: Meilla kotona
Kuningatarkukko
Soome köögist pärit lihtne küpsetatud vormidessert, kus vaarikad ja mustikad on küpsetatud rukkijahuteki sees.