2.5 dl piima
150 g suhkrut
noaotsatäis soola
5 dl 35% rõõska koort
Kuumuta potis piim, sool ja suhkur. Lisa pikuti poolitatud vanillikaun (seemned kaabi ka potti).
Klopi munakollased kausis lahti, lisa vähehaaval veidi kuuma piima, segu hoolega segades. Kalla soojendatud munakollased potti kuuma piima juurde.
Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni 'kaste' pakseneb ja puulusika selja katab. Kurna kaste rõõsa koore hulka, sega ja lase segul täielikult jahtuda.
Siis töötle jäätiseks vastavalt jäätisemasina instruktsioonidele.
Retsept pärit David Lebovitzi raamatust "The Perfect Scoop", pildi tegi Kaare.
Suhkrut lisaksin järgmine kord küll vähem, kuid muidu väga hea jäätis! Poe omadega ei anna kohe võrreldagi (:
See on tõesti üks hea ja õige vaniljejäätis. Piisas täiesti vaid 1,2 dl roosuhkrust.
Hea ja ilus täpiline jäätis. Vanilliseemned lausa krõmpsuvad hamba all :) Minagi panin suhkrut vähem (tegin 400 ml koorest ja panin 1 dl suhkrut).
Ülihea! Meie lastele maitses retseptis näidatud suhkrukogusega väga! Tervislikkuse mõttes hakkan edaspidi suhkrukogust küll vähendama.
Sellise retsepti tulemuseks on pigem munajäätis. Proovinud sellelaadseid igas vahekorras ja tulemuseks on ikkagi liialt munane ja raske maitsega saadus.
Huviline, see on täitsa klassikaline jäätiseretsept, ei ole liiga munane-raske. Kui Sulle ei meeldi, siis proovi munavabu jäätiseretsepte (neid on siin hulgim) või hoopis sorbette!
Minu arvates tekib muna maitse siis, kui jäätisesegu liiga kaua kuumutada. Kui segu katab juba lusikaselja, ei ole vaja igaks juhuks veel natuke kuumutada. Ma ise millegipärast kipun nii mõtlema/tegema ja olen ka munamaitselisi jäätisi tulemuseks saanud.
Tere! Minul jäi jäätis jäine, nagu oleks korduvalt sulatatud ja siis tekkinud eraldi kiht sellist jäist jäätist. Ma ei tea, mis valesti võis minna. :(
Vanillijäätis
Klassikaline vanillijäätise retsept David Lebovitzilt. Roa valmistamiseks läheb vaja jäätisemasinat!