Soolaveis kartuliga

Corned beef hash ehk pannil praetud kartulikuubikud soolalihatükkidega.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 sl võid

2,5 hakitud sibulat

5-7 dl tükeldatud keedetud soolaveist (corned beef)

5-7 dl tükeldatud keedetud kartuleid (tihkemaid)

soola ja musta pipart

hakitud peterselli

Valmistamine

Haki sibul. Kuumuta paksupõhjalisel suurel praepannil või, lisa sibul ja prae klaasjaks. 

Lisa kartuli- ja soolaveisekuubikud. Aja need pannil ühtlaselt laiali, siis tõsta kuumust ja prae keskmiselt tugeval kuumusel, kuni kartulikuubikud on alt pruunistunud. Ära sega, vaid hoopis suru kartulikuubikuid spaatliga vastu panni.

Kui kartulid on pruunistunud, siis pööra ringi ja pruunista ka teiselt poolt, kartulikuubikuid spaatliga kergelt vajutades. 

Kui roog kipub panni külge kinni jääma, lisa veidi võid. 

Kui kartulitükid on pruunistunud, tõsta pann tulelt. Lisa petersell ja maitsesta musta pipraga. 

Serveeri hommikusöögiks koos praetud muna (nn härjasilma) või pošeeritud muna

Loe veel:

Mugandatud Simply Recipes blogist, pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR