2-3 sl võid
2,5 hakitud sibulat
5-7 dl tükeldatud keedetud soolaveist (corned beef)
5-7 dl tükeldatud keedetud kartuleid (tihkemaid)
soola ja musta pipart
hakitud peterselli
Haki sibul. Kuumuta paksupõhjalisel suurel praepannil või, lisa sibul ja prae klaasjaks.
Lisa kartuli- ja soolaveisekuubikud. Aja need pannil ühtlaselt laiali, siis tõsta kuumust ja prae keskmiselt tugeval kuumusel, kuni kartulikuubikud on alt pruunistunud. Ära sega, vaid hoopis suru kartulikuubikuid spaatliga vastu panni.
Kui kartulid on pruunistunud, siis pööra ringi ja pruunista ka teiselt poolt, kartulikuubikuid spaatliga kergelt vajutades.
Kui roog kipub panni külge kinni jääma, lisa veidi võid.
Kui kartulitükid on pruunistunud, tõsta pann tulelt. Lisa petersell ja maitsesta musta pipraga.
Serveeri hommikusöögiks koos praetud muna (nn härjasilma) või pošeeritud muna.
Mugandatud Simply Recipes blogist, pildi tegi Ilse.
Soolaveis kartuliga
Corned beef hash ehk pannil praetud kartulikuubikud soolalihatükkidega.