HIINA KÖÖK

Kärt
Postitusi: 503
Abikokk
2008-04-10 17:27:44
PILLE KIRJUTAB: Veebruaris 2011 oli see kooskokkamise teemaks. LOE LÄHEMALT SIIT. ---------------------------------- Chow mein nuudlid Kas Tallinna kaubanduses on ka müügil selliseid nuudleid? Ma pole kindel, ise pole küll tähele pannud. Või on need tavalised munanuudlid? Chow mein on vist ikka natuke paksemad, kui tavalised (kiir)munanuudlid.. oeh ei tea, oskab keegi aidata? Tähendab, see Chow mein on nagu üks kindel toit, aga kuidas seda teha? Ehk siis kuidas teha selliseid nuudleid nagu nendes aasia söögikohtades pakutakse?

Kahekesi Kalamaja köögis

Eva
Postitusi: 771
Abikokk
2008-04-10 17:56:56
Ma sooviks ka seda teada, kuidas neid nuudleid tehakse, sest nii palju kui ise olen proovinud, siis ei ole õnnestunud (s.t maitse poolest on need ikka Hiinas tehtutest erinevad). Hiinlasest tuttava käest uurisin ka järele ja sain vastuseks, et neil on mingid spetsiaalsed ained, mis nad jahule juurde lisavad - nii nuudlite kui ka näiteks baozi tainale. Chow mein on aga nuudliroog kas köögiviljadega või lihaga.

http://www.perenaine.ee/

Kärt
Postitusi: 503
Abikokk
2008-04-10 18:57:13
Jah, just!

Kahekesi Kalamaja köögis

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-07-27 12:07:38
Tegime nädalavahetusel sõpradega koos kahte hiinapärast rooga. Retseptid ühest eestikeelsest dekaaditagusest kokaraamatust, aga töö käigus muudetud-mugandatud. Lisan retseptid peagi ka Nami-Nami retseptikogusse. Esimesel fotol on vokitud suhkruherned ning krevetid kahes erinevas maitsekuues, teisel praetud lestakala seentega.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-08-12 18:07:52
Adonay:
Chow mein nuudlid Tähendab, see Chow mein on nagu üks kindel toit, aga kuidas seda teha? Ehk siis kuidas teha selliseid nuudleid nagu nendes aasia söögikohtades pakutakse?
Hetkel retseptikogus kaks Chow Mein nuudliretsepti: Kana chow mein Seafileega chow mein Minu väga vahva hiina köögi allikas, Kenneth Lo "Chinese Food" (sellest raamatust peagi pikemalt) kirjutab chow meini kohta järgmist: Chow Mein tähendab praetud nuudleid - 'chow' (praadima) ja 'mein' (nuudlid). Hiina nuudleid valmistatakse mitmel erineval moel, sh segatud nuudlid (Pan Mein), kokkusegatud nuudlid (Hui Mein), keedetud nuudlid (Wo Mein), keedetud paksus kastmes (Lu Mein), supis (Tang Mein) ja praetud (Chow Mein). Hiina nuudliroogade eripäraks on erinevate aromaatsete ainete kasutamine, sh äädikas ja seesamiõli, mis on roogade jaoks väga olulised.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Edith
Postitusi: 218
Abikokk
2010-01-25 03:25:39
tegime sõpradega paar nädalat tagasi ja täna tegin ise hiina pelmeene. väga hea toit ja mõtlesin et jagaks ka ideid kui keegi tahab proovida tainas: 3tassi jahu 0.75tassi vett täidis 1: murulauk krevetid, keedumuna täidis 2: veise hakkliha riivitud kapsas ingver täidis 3: shampinjonid kapsas roheline sibul must pipar taigna tegemiseks sega jahu veega ja sõtku ühtlaseks taignaks. lase seista (minu hiina sõber lasi taignal ikka vähemalt tund aega seista). rulli tainas ussiks ja lõika ca kreeka pähkli suurused tükid. rulli need (jahusel laual loomulikult) ümargusteks peopesa suurusteks lappideks, pane keskele teelusikatäis täidist ja vajuta/voldi servad kokku. vajadusel võib taigna siseservad veega määrida, et paremini kokku jääks. pane valmis pelmeenid keevasse vette ja keeda ca 3-5min (ma arvan et see sõltub täidisest lihatäidist mina keedaks paar minutit kauem et täiesti kindel olla). üldiselt peaks kõik taigna ained olema nii peenikesed et küpsemine ei võta kaua aega. kõik täidised välja arvatud seened (mis ma maitse jaoks kergelt läbi praadisin) ja keedetud munad said tehtud ilma täidist eelnevalt kuumtöötlemata. st taignasse läks toores liha, krevett, kapsas jne. murulaugu ja rohelise sibulaga täidises ei olnud need ainult nö silmailuks nagu meie neid kipume kasutama vaid ikka korralikult stiilis pool täidisest oli murulauk või roheline sibul. serveeri koos soja kastme, purustatud küüslaugu, teriaki kastme, äädika jne.

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Cashmir
Postitusi: 134
Abikokk
2010-01-25 14:12:54
Kas vette läheb soola ka või keevad need magedas vees?
Edith
Postitusi: 218
Abikokk
2010-01-26 02:14:39
Cashmir:
Kas vette läheb soola ka või keevad need magedas vees?
mina ei lisanud. kõikvõimalikud kastmed (soja, teriaki jne) on ise üsna soolased. mida hiljem sool toidule panna seda vähemaga ju hakkama saab :)

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-02-15 08:40:58
14.2.2010 algas Hiina kalendri järgi valge tiigri aasta. Toredat järjekordset uut kõikidele :) Ma siin plaanin pikemat aega põhjalikumat hiina köögi teemalist postitust, seniks aga lugege Eva baozi-postitust ja õnneküpsiste retsepti Perenaine.ee lehelt.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Postitusi: 2193
Abikokk
2010-05-05 18:47:29
Munaõiesupp 2-3 spl pähkliõli 1 sibul 3-4 tomatit 175 g loomaliha 1,5 l puljongit 2 muna hakitud koriandrit soola, purustatud pipart Koori ja tükelda tomatid, haki sibul. Lõika loomaliha 4x1 cm ribadeks. Kuumuta õli wokpannil, lisa tomat ja sibul, woki natuke, lisa loomaliharibad. Woki paar minutit, lisa puljong ja lase keema. Klopi munad lahti ja sirista aeglaselt samal ajal leent segades supi sisse kuni nad on kalgendunud. Maitsesta, puista peale hakitud koriandrit. Isiklikult armastan koos sibula ja tomatiga praadida ka hakitud tšillit, eks seda tuleb teha maitse järgi, mul kulub selleks u. pool keskmist tšillikauna.
< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>