Retsepti lisamiseks peate sisse logima!
Retsepti lisamiseks peate sisse logima!
Retsepti lisamiseks peate sisse logima!

HIINA KÖÖK

Noor_Perenaine
Postitusi: 241
Abikokk
2011-02-11 11:11:46
Küll on isuäratavad road! Meil plaanis pühapäeval sõpradega hiina toitu teha-süüa. Menüüs kindlasti kevadrullid, sest filotainas külmkambris ootab juba ammu tegemist. Arvatavasti ka magushapu kana ja vaatan veel siin ringi, ehk miski wok. Saabki pulmadeks saadud wok-panni sihtotstarbeliselt kasutada ja sojakastmepudelike ka kuidagi õnnetult seisab kapis. Kasutaks veel teemat ära ja uuriks, et milliseid nuudleid te hiina toidu tegemisel kasutate? Kas oskab keegi soovitada midagi head (no näiteks nuudliwoki tegemiseks) ja kus neid Tartus olla võiks? Siis tean pühapäevaks varuda :) P.S. Seekord hoolitsen ise selle eest, et toidud ka pildidle püütud saaksid. Väikesest jõululauast kahjuks ei olnud midagi sellist, mida tahaks teiega jagada. Kogu kokkamis- ja söömistuhinas unus toidu pildistamine ära.
Liisi
Postitusi: 955
Abikokk
2011-02-11 11:26:13
Noor_Perenaine:
Kasutaks veel teemat ära ja uuriks, et milliseid nuudleid te hiina toidu tegemisel kasutate? Kas oskab keegi soovitada midagi head (no näiteks nuudliwoki tegemiseks) ja kus neid Tartus olla võiks?
Käisin eile Kaupmehes ja seal on minumeelest päris hea valik. Isegi ostsin sealt munanuudleid ja klaasnuudleid. Erinevaid õlisid, kastmeid, pastasid jms oli ka.

Liisi Blogi

Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2011-02-11 13:13:44
Liisi:
Noor_Perenaine:
Kasutaks veel teemat ära ja uuriks, et milliseid nuudleid te hiina toidu tegemisel kasutate? Kas oskab keegi soovitada midagi head (no näiteks nuudliwoki tegemiseks) ja kus neid Tartus olla võiks?
Käisin eile Kaupmehes ja seal on minumeelest päris hea valik. Isegi ostsin sealt munanuudleid ja klaasnuudleid. Erinevaid õlisid, kastmeid, pastasid jms oli ka.
Ostsin juhuslikult ühtesid Thai Choice nuudleid, olid sellised pehmemad, mitte kuivatatud. Mulle meeldisid väga, kõige mõnusamad nuudlid minu meelest, mis ma olen kodus proovinud.
Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2011-02-11 13:19:21
Proovisingi ka selle krõbeda kana magushapus kastmes ära. Selgus, et kui muidu olen hakanud oma olude sunnil kahekohalise pliidiga harjuma, siis Hiina söögi jaoks oleks ikka hädasti rohkem ruumi olnud vaja. Samuti saan kasutada vaid ühte pannidest, kuna pliit on juhtumisi induktsioon. Võib-olla oli asi minus, aga tundub, et ruumi ja nõusid on vaja rohkelt vähemalt selle roa valmistamiseks. Muidu maitselt tuli hea, aga hulga pruunim ja teistsuguse konsistentsiga kui ootasin. Ja kastet arvasin ka rohkem tulevat sinna kana juurde. Lapse jaoks sai vist seesamiõli liiga palju või miski teda igatahes häiris.
Noor_Perenaine
Postitusi: 241
Abikokk
2011-02-11 13:36:12
Tänan, Liisi ja Marju! Nüüd tean, mida poest otsida.
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2011-02-12 11:58:16
Pekingi part õnnestus väga hästi, oli ahjust tulles niiii ilus krõbe ja isuäratav. Täna plaanis Dan Tat koogikesed. Loodan, et tulevad sama läikivad ja siidised kui fotodel näinud olen. Ostsin mingit kallist riisi ka, ei mäletagi nüüd kohe oli see jasmiiniriis.. hmh, igatahes tuleb mõned riisiroad otsida. Edit: Dan tat läks päris untsu! :O Mingi täiesti saast tainas! Maitseb vastikult ja välimus ka kole. Külje pealt tõmbus kokku ka veel, väga imelikult käitus. Kolmes poes ei olnud lehttainast, siis lõpuks leidus üks, mingi bränd, mida varem proovinud ei ole. Tuju nullis.

Zap*

Koogi Kata
Postitusi: 232
Abikokk
2011-02-12 17:09:56
Minul valmis eile kala veinikastmes. Retsept on raamatust "365 Ways to Cook Chinese". 1 kg kalafileed (tursk, haug, koha, vm) 1 tl soola 1/4 tl pipart 1.2 dl valget vieni 2 dl jahu 2 muna (klopitud) 1.2 dl toiduõli 1 küüslauguküüs (hakitud) 1 talisibul (hakitud) 2 tl peenelt hakitud ingverit 1.2 dl kanapuljongit 2 sl sojakastet 2 tl maisitärklist 2 tl seesamiõli Lõika kala tükkideks. Maitsesta soola ja pipraga ja vala paar lusika täit veini kalale. Lase 10 minutit maitsestuda. Pane pool jahust taldrikule. Kata kalatükid kergelt jahuga, siis kasta tükid munasegusse ja siis kata jälle jahuga. Suurel wok-pannil aja 3 sl õli kuumaks. Prae pool kalast pannile ja prae mõlemalt poolt, kuni kala on ilus ja kuldpruun (umbes $ minutit). Lisa õli, kui vaja, ja prea ülejäänud kala. Puhasta pann. Aja pannis 1 sl õli kuumaks. Lisa küüslauk, talisibul ja ingver ja prae kõrgel kuumusel umbes 10 sekundit. Siis lisa ülejäänud vein, puljong ja sojakaste ja keeda madalal kuumusel 5 minutit. Väikeses kausis lahusta tärklis 1 sl külmas vees ja lisa kastmele. Aja keema ja sega kuni kaste pakseneb (umbes 1 minut). Lisa seesamiõli ja siis pane kala tükid jälle tagasi pannile ning kuumuta kala läbi )paar minutit). Kõrvale pakkusin ma hiina nuudleid ja spargelkapsast.
h_s
Postitusi: 81
Kokaõpilane
2011-02-12 22:55:28
Mina tegin selle retsepti järgi meekana. Oli hea toit - ingver, küüslauk, mesi sobisid väga hästi kokku. Et kaste sai retseptijärgsete kogustega minu maitsele liiga magus, panin rohkem äädikat ja lisasin natuke sojakastet. Ainus häda oli see, et tainas kana ümber oleks võinud krõbedam jääda. Mulle tundus, et peale praadimist ta seda oligi, aga kastme lisamisega muutus pehmeks. Ei tea, mida ma valesti tegin?
Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2011-02-13 18:03:22
Minu teine katsetus oli muna fu yung, siit: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/eggfuyoungwithroaste_89264. Millegipärast arvasin, et see sisaldab ka riisi, aga tegemist oli üsna omleti moodi roaga :) (mille vastu mu endiselt veel uus pann protesteeris täiel jõul ja võttis pool omletti enda külge ja tagasi ei andnud :( ) Aga seda rohkem pingutasin serveerimisega, nii et taldrikule läks kõigepealt ports rukolat ja miskeid lillakaid lehti, sinna peale siis omletitükid (sest tervelt seda panni küljest kätte ei saanud, oi, ma olin kuri!) ja kõige peale niristasin kastet, kuhu läks laimimahl, ahjus küpsetatud paprika ja magus tšillikaste. Kokkuvõttes oli väga mõnus.
Lixey
Postitusi: 41
Kokaõpilane
2011-02-13 20:34:57
Kana-köögivilja stir fry raamatust Klassikaline HIINA KÖÖK. Unustasin soola ja pipra, kuid puudust ka ei tundnud.

Mmmmaitsev...

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>