Selle desserdi valmistamiseks on vaja (kandilisi) täisteraküpsiseid, õhukesi šokolaaditükke, suuri vahukomme (marshmallows). Lisaks on vaja pikki peenikesi oksi ja lõkketuld.
Laota kõik ained valmis - küpsised laiali, iga (teise) küpsise peale õhuke tükk šokolaadi. Hoia neid üsna lõkke lähedal, et desserti kergem kokku panna oleks.
Torka vahukommid oksa otsa ning küpseta lõkketule kohal kuldpruuniks (seest muutub vahukomm mõnusalt pehmeks).
Siis aseta kuum vahukomm ettevaatlikult kahe küpsise ja šokolaaditüki vahele. Vahukommi soojus sulatab šokolaadi ning ühtlasi "kleebib" kuum vahukomm ka kaks küpsist kokku.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
P'nev magustoit, aga megamagus! Meie seltskonnast keegi ei suutnud üle 1 süüa.
Mina olen suur magusasõber. Õnnestus leida vahukommid, mis üllatasid sellega, et ei olnudki ülimagusad (Rimi ICA sari). Kasutasin ka tumedat (70%) šokolaadi. Šokolaad võiks kindlasti olla õhuke, mitte paks. Tumedad reeglina ongi sellisel kujul saadaval. Täisteraküpsise soolakas maitse koos tumeda šokolaadiga, lisaks pehme sulanud vahukomm ... ma sõin silmagi pilgutamata kaks tükki järjest ära :) Olen nõus teinekordki tegema. Ka täisteraküpsiseid on erinevaid, mõned magusamad, mõned vähem. Ühesõnaga - kui kõik komponendid on valitud pigem vähem magusad, siis on ikka mõnus küll :)
S'Mores
Ameerikas populaarne lõkkeõhtute magustoit. Küpsetamiseks sobivaid suuri valgeid vahukomme on müügil ka Eesti poodides.