Graham crackers

Ameerikas populaarsed täisterajahust küpsised.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g nisujahu

250 g graham- e täisteranisujahu

1 tl söögisoodat

1 tl kaneeli

0.5 tl soola

220 g toasooja pehmet võid

180 g pruuni suhkrut

2 sl mett

Valmistamine

Sega jahud, sool, sooda ja kaneel omavahel.

Pane pehme või, pruun suhkur ja mesi suurde kaussi ja vahusta elektrimikseriga keskmisel kiirusel 2-3 minutit, kuni segu on hele ja kohev.

Sega juurde kuivainesegu ning sega kiiresti ühtlaseks.

Kummuta tainas jahusele töölauale, jaota vajadusel kaheks või neljaks (olenevalt tööpinna suurusest). Rulli iga tainatükk kahe jahuse küpsetuspaberilehe vahel umbes 3 mm paksuseks.

Lõika lainelise küpsisevormiga tainatükid umbes 4x8 cm ristkülikuteks, aga ära küpsiseid teineteisest eralda.

Tõsta küpsetuspaber koos küpsisetainaga ahjuplaadile ning võimaluse korral koos plaadiga 20 minutiks sügavkülma (või külmal talvel õue).

Torka tahenenud küpsistele kahvliga mõned augud sisse,

Küpseta 180-kraadises ahjus 8-9 minutit, kuni küpsised on kaunilt kuldsed. Lase ahjuplaadil 5 minutit jahtuda, siis libista restile lõplikult jahtuma.

Retsept on mugandatud Martha Stewarti raamatust "Baking handbook"

LISA KOMMENTAAR