250 g nisujahu
250 g graham- e täisteranisujahu
1 tl söögisoodat
1 tl kaneeli
0.5 tl soola
220 g toasooja pehmet võid
180 g pruuni suhkrut
2 sl mett
Sega jahud, sool, sooda ja kaneel omavahel.
Pane pehme või, pruun suhkur ja mesi suurde kaussi ja vahusta elektrimikseriga keskmisel kiirusel 2-3 minutit, kuni segu on hele ja kohev.
Sega juurde kuivainesegu ning sega kiiresti ühtlaseks.
Kummuta tainas jahusele töölauale, jaota vajadusel kaheks või neljaks (olenevalt tööpinna suurusest). Rulli iga tainatükk kahe jahuse küpsetuspaberilehe vahel umbes 3 mm paksuseks.
Lõika lainelise küpsisevormiga tainatükid umbes 4x8 cm ristkülikuteks, aga ära küpsiseid teineteisest eralda.
Tõsta küpsetuspaber koos küpsisetainaga ahjuplaadile ning võimaluse korral koos plaadiga 20 minutiks sügavkülma (või külmal talvel õue).
Torka tahenenud küpsistele kahvliga mõned augud sisse,
Küpseta 180-kraadises ahjus 8-9 minutit, kuni küpsised on kaunilt kuldsed. Lase ahjuplaadil 5 minutit jahtuda, siis libista restile lõplikult jahtuma.
Retsept on mugandatud Martha Stewarti raamatust "Baking handbook"
Graham crackers
Ameerikas populaarsed täisterajahust küpsised.