150 g (panko) riivsaia
0.5 tl küüslaugupulbrit
0.5 tl paprikapulbrit
1 muna
1 dl piima
500 g kanafileed
1 dl nisujahu
soola ja musta pipart
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning kuumuta ahi 200 C kraadini.
Võta kolm eraldi sügavat taldrikut. Klopi muna piimaga lahti; sega riivsai paprikapulbri ja küüslaugupulbriga; maitsesta jahu soola-pipraga.
Lõika kanafilee õhukesteks ribadeks, kasta soola-pipraga maitsestatud jahusse, seejärel munasegusse ja lõpuks riivsaiasegu sisse.
Laota ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kanaribad on kuldsed ja läbinisti küpsed.
Serveeri mõne relish-tüüpi tomatisalatiga või majoneesiga.
Pildi tegi Kaare.
kasutasin riivsaia, mille eelnevalt kuival pannil kergelt ära röstisin. Soola panin ka ja minu meelest jäid ikkagi veidi magedad. Aga muidu väga head ja mõnus alternatiiv õlis fritidud nagitsatele!
Väga head
Riivsaia eelnev röstimine tundub täitsa hea mõte, sest mul näiteks selle 15 minutiga jäid nagitsad täitsa valged. Alt olid veidi küpsema väljanägemisega. Samas liha sai selle ajaga juba valmis ja oli mahlane. Ma siis meelega küpsetasin üle, et saada natukenegi nagitsatele värvi peale :) Lisasin muna-piimasegule ka soola ja maitsestasin ka kanaribad soola-pipraga. Nii said küll head ja maitsekad.
Paneeritud kanaribad
ehk nn kananagitsad (Chicken Nuggets) - aga ehtsast kanafileest ja ahjus küpsetatud.