2 küpset banaani
75 g toasooja võid
1 muna
2.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
5 dl nisujahu
1.25 dl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1.25 tl soola
1.5 dl hakitud pähkleid
100 g hakitud šokolaadi
Püreesta banaanid, vahusta tainakonksudega koos või, muna, suhkru ja vanillsuhkruga.
Lisa jahu, küpsetuspulber, kakaopulber ja sool ning sega ühtlaseks tainaks. Lisa hakitud pähklid ja šokolaad.
Tõsta tainast kahe teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjakesed (jäta küpsiste vahele 5 cm ruumi, sest need valguvad küpsetamisel laiali).
Küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit. Lase plaadil hetk jahtuda.
NB! Kui soovid küpsiseid sügavkülmutada, siis lase neil enne jahtuda.
Pereköögi retsept (2001, Küpsiste-eri). Pildi tegi Kaare.
Muidu pole viga, aga natuke üksluise maitsega, lisada võiks sidrunimahla või midagi taolist mis maitset tõstaks :).
Ei toimunud mitte mingit ahjus laialivalgumist. Ei kerkinud ka, täpselt sellised pätsikesed nagu ahju panin, välja ka võtsin. Kui tahta krõbedamaid küpsiseid, siis tuleks pätsikesed õhemaks suruda. Mul jäid seest pehmed, pealt krõbedad. Taigen on maitsvam kui valmis küpsised, kuigi ka need on head. Banaani maitse täitsa tuntav.
Olid täitsa okeid ja söödavad, aga teine kord enam ei teeks. Polnud midagi liiga erilist.
Asendasin poole koguse vajaminevast suhkrust fariinisuhkruga. Mulle küpsised väga maitsesid. Tegin suuremad küpsised ning need jäid seest mõnusad pehmed. Teinekordki teen.
Banaani–šokolaadiküpsised
Banaani-šokolaadiküpsised meeldivad nii väikestele kui ka suurtele.