100 g pehmet toasooja võid
125 g suhkrut (1.5 dl)
3 tk suurt muna
225 g nisujahu (4 dl)
1.5 tl küpsetuspulbrit
1 dl rõõska koort
Vahele:3-4 tk kuubikuteks tükeldatud õuna
Toscasegu:75 g võid
125 g suhkrut (1.5 dl)
2 sl nisujahu
100 g mandlilaaste
0.5 dl piima
Koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks.
Hõõru suhkur ja või vahule. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa vaheldumisi piim ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud nisujahu.
Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Tosca-segu valmistamiseks kuumuta potis või ja suhkur, lisa jahu, piim ja mandlilaastud. Kuumuta segu paar minutit, kuni see pakseneb.
Võta kook ahjust välja, laota peale õunakuubikud ning seejärel tõsta lusikaga peale mandlisegu.
Küpseta veel 15-20 minutit, kuni kook on pealt kuldne.
Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
maitsev kook!!!!! mahedam süüa kui ilma õunteta varianti :)
lisaks veel, et taigen tuli selline pehmem- pidi lusikaga laiali ajama.ahjus hoidsin rohkem kui 20 minutit tosca kattega- siis läksid mandlilaastud pruunikaks. jahtunult maitseb kõige paremini!
Väga hea kook. Kattes asendasin mandli kaerahelveste ja kookoshelvestega ja suurendasin koguseid veidi. Nädala jooksul kaks korda juba tehtud:)
Olen seda kooki teinud ja vahele marju pannud. Retseptis tundub, et on segi läinud piim ja rõõsk koor. Piim peaks minema taignasse ja rõõsk koor tosca segusse. Saab ilmselt ka nii, aga tosca kattes võiks ikka rõõsk koor olla.
aga kas siis peaks taignasse panema 1dl piima ja segusse 0.5dl rõõska koort??
Väga maitsev kook. Minu 5aastane sõi lausa mitu tükki. Poole jahu kogusest asendasin täisterajahuga.
Tegime täna piigale sünnipäevaks. Vahetasime ka piima ja koore ära :)
Tuli okei, kuid tainast on veidi palju suhtena õuntesse ning kattesse. Piim ja koor tuleb ära vahetada. Panin ka ca 30% vähem suhkrut ja tuli piisavalt magus.
Tegin 30x35 cm ahjuplaadile (et põhi nii paks ei jääks) ja tosca segu kolmandiku võrra rohkem. Jumalik.
Maitses hästi!
Toscakattega koogid on imehead, see kaasa arvatud :)
Tosca kook õuntega
Klassikalisele toskakoogile on siin lisatud hakitud õunu. Õunad teevad koogi mahlasemaks ning mahedamaks.