Tosca kook õuntega

Klassikalisele toskakoogile on siin lisatud hakitud õunu. Õunad teevad koogi mahlasemaks ning mahedamaks.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g pehmet toasooja võid

125 g suhkrut (1.5 dl)

3 tk suurt muna

225 g nisujahu (4 dl)

1.5 tl küpsetuspulbrit

soola

1 dl rõõska koort

Vahele:

3-4 tk kuubikuteks tükeldatud õuna

Toscasegu:

75 g võid

125 g suhkrut (1.5 dl)

2 sl nisujahu

100 g mandlilaaste

0.5 dl piima

Valmistamine

Koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks.

Hõõru suhkur ja või vahule. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa vaheldumisi piim ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud nisujahu.

Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Tosca-segu valmistamiseks kuumuta potis või ja suhkur, lisa jahu, piim ja mandlilaastud. Kuumuta segu paar minutit, kuni see pakseneb.

Võta kook ahjust välja, laota peale õunakuubikud ning seejärel tõsta lusikaga peale mandlisegu.
Küpseta veel 15-20 minutit, kuni kook on pealt kuldne.

Loe veel:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kardemon
postitatud 25.08.2008 20:04

maitsev kook!!!!! mahedam süüa kui ilma õunteta varianti :)

kardemon
postitatud 25.08.2008 23:36

lisaks veel, et taigen tuli selline pehmem- pidi lusikaga laiali ajama.ahjus hoidsin rohkem kui 20 minutit tosca kattega- siis läksid mandlilaastud pruunikaks. jahtunult maitseb kõige paremini!

Kati
postitatud 03.02.2010 10:51

Väga hea kook. Kattes asendasin mandli kaerahelveste ja kookoshelvestega ja suurendasin koguseid veidi. Nädala jooksul kaks korda juba tehtud:)

pixie
postitatud 03.06.2012 19:44

Olen seda kooki teinud ja vahele marju pannud. Retseptis tundub, et on segi läinud piim ja rõõsk koor. Piim peaks minema taignasse ja rõõsk koor tosca segusse. Saab ilmselt ka nii, aga tosca kattes võiks ikka rõõsk koor olla.

Eliise
postitatud 23.12.2012 15:24

aga kas siis peaks taignasse panema 1dl piima ja segusse 0.5dl rõõska koort??

Hexy
postitatud 25.01.2013 09:34

Väga maitsev kook. Minu 5aastane sõi lausa mitu tükki. Poole jahu kogusest asendasin täisterajahuga.

Akaatsia
postitatud 29.08.2014 15:20

Tegime täna piigale sünnipäevaks. Vahetasime ka piima ja koore ära :)

luisap
postitatud 05.10.2014 15:29

Tuli okei, kuid tainast on veidi palju suhtena õuntesse ning kattesse. Piim ja koor tuleb ära vahetada. Panin ka ca 30% vähem suhkrut ja tuli piisavalt magus.

Tuuli
postitatud 28.11.2014 16:27

Tegin 30x35 cm ahjuplaadile (et põhi nii paks ei jääks) ja tosca segu kolmandiku võrra rohkem. Jumalik.

Kaare
postitatud 09.10.2019 08:48

Maitses hästi!

Martiina
postitatud 01.11.2019 09:29

Toscakattega koogid on imehead, see kaasa arvatud :)