Avokaado magustoiduks!

Avokaado on rammus ja kasulik vili, mille lisamine roogadesse viimased mõnusalt kreemjaks teeb. Tänu sellele sobib avokaado imehästi ka magustoitudesse. Kui avokaado siiamaani teie pere maitsemeelele liiga võõras on tundunud, proovige kindlasti mõnda magusrooga – siis läheb harjumine kergemini :)

Avokaado kreemjat olemust annab imehästi ära kasutada smuutides. Smuuti tuleb (üldjuhul) põnevalt rohelist värvi ja maitseb siidselt. Joogi komponendid võid valida endale meelepärased, aga siinkohal ka mõned retseptisoovitused: Nami-Namist leiab maitsva rohelise smuuti  retsepti, kus lisaks avokaadole on vaja ka kiivit, banaani ja apelsinimahla. Hästi maitsev on ka see roheline smuuti, kus avokaado kõrval lisab jooki rohelust spinat, magusust annavad banaan ning pirn. Proovi ka avokaado-melonikokteili! 

 

 

Mõnus jääb avokaado ka erinevate kreemide koostises. Nami-Namis on mõnus avokaado-šokolaadikreemi retsept, mis sobib muuhulgas ka toortoitlastele. Samalaadset kreemi võid soovi korral maitsestada ka veidikese Vana-Tallinnaga, siis saad hoopis teistlaadse magustoidu (mis ei sobi lastele, rasedatele ning alkoholi vältivatele inimestele).

Avokaado-šokolaadikreem sobib hästi ka muffinite kaunistamiseks või tordi valmistamiseks. Proovi näiteks seda huvitavat  toortorti, mis samuti avokaadot sisaldab! Või valmista muffineid, kus nii tainas kui kaunistuskreemis on avokaado peidus.

Toredalt helerohelise keeksi saladuseks on samuti avokaadod – piilu retsepti siit

 

 

Ka kommide või jäätise valmistamisel saab avokaadot kasutada. Nami-Namis on tore retsept avokaado abil trühvlite valmistamiseks. Kaunilt helerohelise jäätise valmistamiseks vaata retsepti siit. Boonusena valmib jäätis ilma spetsiaalse jäätisemasinata ning on üpriski lihtsasti valmistatav.

Kindlasti on veel palju viise, kuidas avokaadot magustoitudesse kaasata saab. Tuleb vaid fantaasial lennata lasta! :)

Hea lugeja, kas Sina oled avokaadot magustoitudes kasutanud? Millistes?

 

Loe veel:

Algpostitus 6.4.2016
Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 30.04.2016 19:48 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Pille
postitatud 11.04.2016 03:18

Mina olen avokaadot smuutide sisse pannud, teinud avokaado-šokolaadikreemi ja trühvleid. Korra olen ka jäätist proovinud, aga ei õnnestunud, nii et seda tahaks kindlasti uuesti proovida.

Luisa
postitatud 18.04.2016 19:02

Mina olen teinud kodust maapähkli kakaokreemi a la"Nutella", kuhu lisasin ka ühe küpse avokaado ja soolakristalle. Väga maitsev tuli.