Avokaadojäätis

Lihtne kondenspiima ja avokaadoga jäätis. Kreemjas ja rammus.

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g avokaado viljaliha (u 4 väiksemat)

1 sidruni mahl

200-250 g suhkruga kondenspiima

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

Valmistamine

Lõika avokaadod pooleks, eemalda kivi. Uurista lusikaga avokaado viljaliha koortest välja, pane kannmikserisse. Lisa sidrunimahl ning püreesta ühtlaseks massiks.

Vahusta rõõsk koor pehmetipuliseks vahuks, lisa siis kondenspiim ja avokaadopüree. Sega ühtlaseks.

Vala jäätisemass plastkarpi, kata kaanega ning aseta kuueks tunniks kuni üleöö sügavkülma.

Enne serveerimist lase jäätisel umbes pool tunnikest toatemperatuuril pehmeneda.

Retsept ja foto: Martiina (vt ka Martiina blogipostitust)

LISA KOMMENTAAR