Avokaadomuffinid laimi-võikreemiga

Retseptis on osa võist asendatud tervislikuma avokaadoga.

Nende toorjuustu-või-avokaadokreemiga muffinite küpsetamiseks on vaja kahte muffinipanni! 

Kogus
18 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Muffinid:

325 g nisujahu (5,5 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl söögisoodat

0.5 tl soola

2 sl toasooja võid

1 hästi küps California avokaado (püreesta viljaliha)

200 g suhkrut

1 tl vanilliekstrakti

2 suurt muna

2.5 dl petti

Laimi-võikreem:

375 g tuhksuhkrut

0.5 hästi küpset California avokaadot (ainult viljaliha)

55 g toasooja pehmet võid

55 g toasooja pehmet toorjuustu

1 laimi hästi peenelt riivitud koor

2 sl värskeltpressitud (Key) laimi mahla

1 sl piima (vajadusel veel veidi)

1 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Muffinid:

Kuumuta ahi 160 kraadini. Vooderda muffinipannid pabervormidega (6 auku jääb tühjaks). 

Sõelu kaussi jahu, küpsetuspulber, söögisooda ja sool. 

Klopi miksri segamiskausis avokaado viljaliha ja suhkur omavahel ühtlaseks. Lisa juurde vanilliekstrakt, seejärel klopi ükshaaval juurde munad. Klopi juurde petipiim. 

Sega juurde jahusegu (umbes 3 jaos). Tõsta seejärel mikseri kiirust ja vispelda veel 20 sekundit, aga mitte rohkem!

Jaota tainas ettevalmistatud muffinivormidesse. Küpseta eelkuumutatud ahjus kuni muffinid on kuldpruunid ja keskele torgatud puutikk puhtaks jääb- selleks kulub umbes 18-20 minutit.

Lase muffinitel 10 minutit vormides jahtuda, siis tõsta panni pealt ära ja lase täielikult jahtuda.

Laimi-võikreem:

Sega mikseri segamiskausis toasoe või ja toorjuust ning tükeldatud avokaado viljaliha ning riivitud laimikoor omavahel - umbes 3 minutit miksri tugeval kiirusel. Aeg-ajalt lülita mikser välja ja lükka kausi külgedelt segu kausi põhja kokku. 

Alanda miksri kiirust ning lisa vähehaaval tuhksuhkur. Kui kogu tuhksuhkur on lisatud, siis klopi juurde laimimahl. Sega hoolega. 

Lisa vanilliekstrakt ja tilgakaupa piim, kuni saad pehme ja koheva võikreemi. Tõsta miksri kiirust ja vispelda veel 5 minutit. 

Kui segu liiga vedel tundub, siis lisa veel veidi tuhksuhkrut. Kui liiga paks, lisa tilk piima. Soovi korral lisa ka veidi toiduvärvi. 

Kaunista muffinid võikreemiga kas kondiitripritsi või noa abil. 

Säilivad külmkapis kinnises karbis kuni nädala. Enne serveerimist tõsta toatemperatuurile soojenema. 

Allikas: California Avocado

LISA KOMMENTAAR

San
postitatud 06.02.2014 13:13

Ja kahte panni läheb vaja sellepärast, et tainas ei mahu ühte ära? Prooviks taignakogust vähendada või siis hoopis suurendada ja teha kaks korda järjest sama panniga. USA ajakirjandus tekitab siinkohal allikana suurt usaldusväärsust :D

Pille
postitatud 06.02.2014 13:28

San, siin on retsept sellisel kujul nagu see California Avocado veebilehel oli. Keegi ei keela Sul neid muffineid valmistades kogust poole või kolmandiku võrra vähendada, nii et need ühele muffinipannile kenasti ära mahtuksid! :)