100 g peeneteralist bulgur-nisu
1 tk keskmise suurusega sibulat
500 g väherasvat tükeldatud lambaliha (kintsutükk)
0.5 tl soola
1 tl jahvatatud kaneeli
Magushapu sibulakatet:500 g sibulat
3 sl oliiviõli
50 g piinia- või seedermänniseemneid
soola ja musta pipart
0.5 tl jahvatatud kaneeli
1-2 sl granaatõunasiirupit või 1 sl sumahhi
Kibbeh-põhja jaoks pese bulgur külma vee all, nõruta hoolega.
Pane tükeldatud sibul köögikombaini ja peenesta. Lisa lambalihatükid, sool, pipar ja kaneel ning peenesta ühtlaseks hakkmassiks.
Lisa pestud bulgur ning peenesta veel korra.
Määri 20 cm läbimõõduga ahjuvorm õliga ning suru märgade käte abil hakkmass vormi. Lõika terava noaga toores hakkmass kuueks sektoriks.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni hakkmass on küpsenud ja servadest pruunikas.
Kibbeh'i küpsemise ajal valmista magushapu sibulalisand.
Lõika sibulad õhukesed viiludeks. Prae kuumas õlis tasasel tulel pehmeks ja kuldseks. Sega tihti, et sibulad põhja ei kõrbeks. Siis maitsesta soola, pipra, kaneeli ja vürtspipraga. Sega juurde granaatõunasiirup* ning kuumuta veel minut aega.
Serveeri koos hummuse, baba ganuši ja värske salatiga.
Loe veel:
Mugandatud Claudia Rodeni retsept, eeskujuks Beirutis Kibbet Zaman restoranis serveeritud hakkliharoog.
Kibbeh saniyeh magushapu sibulalisandiga
Hakitud lambalihast kibbeh on Liibanonis sama tavaline, kui hakk-kotletid ja pikkpoiss meil. Kibbehile lisatakse alati bulgur-nisu. Serveeri kuumalt või külmalt, kas põhiroana või mezze-laual.