Kibbeh saniyeh magushapu sibulalisandiga

Hakitud lambalihast kibbeh on Liibanonis sama tavaline, kui hakk-kotletid ja pikkpoiss meil. Kibbehile lisatakse alati bulgur-nisu. Serveeri kuumalt või külmalt, kas põhiroana või mezze-laual.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Kibbeh-põhi:

100 g peeneteralist bulgur-nisu

1 tk keskmise suurusega sibulat

500 g väherasvat tükeldatud lambaliha (kintsutükk)

0.5 tl soola

musta pipart

1 tl jahvatatud kaneeli

õli

Magushapu sibulakatet:

500 g sibulat

3 sl oliiviõli

50 g piinia- või seedermänniseemneid

soola ja musta pipart

0.5 tl jahvatatud kaneeli

vürtspipart

1-2 sl granaatõunasiirupit või 1 sl sumahhi

Valmistamine

Kibbeh-põhja jaoks pese bulgur külma vee all, nõruta hoolega.

Pane tükeldatud sibul köögikombaini ja peenesta. Lisa lambalihatükid, sool, pipar ja kaneel ning peenesta ühtlaseks hakkmassiks.

Lisa pestud bulgur ning peenesta veel korra.

Määri 20 cm läbimõõduga ahjuvorm õliga ning suru märgade käte abil hakkmass vormi. Lõika terava noaga toores hakkmass kuueks sektoriks.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni hakkmass on küpsenud ja servadest pruunikas.
Kibbeh'i küpsemise ajal valmista magushapu sibulalisand.

Lõika sibulad õhukesed viiludeks. Prae kuumas õlis tasasel tulel pehmeks ja kuldseks. Sega tihti, et sibulad põhja ei kõrbeks. Siis maitsesta soola, pipra, kaneeli ja vürtspipraga. Sega juurde granaatõunasiirup* ning kuumuta veel minut aega.

Serveeri koos hummusebaba ganuši ja värske salatiga.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad sumahhi, siis puista see praetud sibulatele ja sega läbi.

Loe veel:

Mugandatud Claudia Rodeni retsept, eeskujuks Beirutis Kibbet Zaman restoranis serveeritud hakkliharoog.

LISA KOMMENTAAR