1 suur pommu e. baklažaan
2 sl tahiini seesamipastat
1-2 küüslauguküünt
1-2 sl sidrunimahla
Serveerimiseks:külmpressitud oliiviõli
hakitud värsket münti või peterselli või granaatõunaseemneid
pitaleiba
Pane terve pommu ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus kuni tund aega, kuni pommu on pehme ja pommukest "kortsu" tõmbunud. Roale omase suitsuse maitse saad vaid siis, kui pommu kest on ahjus hästi tumedaks küpsenud, kohati isegi söestunud!
Tõsta küpsetatud pommu lõikelauale ja lase veidi jahtuda. Uurista viljaliha välja ja lase peeneaugulise sõela kohal kuivemaks nõrguda. Suru viljaliha kahvliga katki (köögikombainis peenestamine ei anna pooltki sama autentset tulemust). Lisa seesamipasta, sidrunimahl ja vähese soolaga purustatud küüslauk, maitse järgi ka veidi soola.
Aseta serveerimiskaussi. Tee lusikaseljaga pealispinnale siiruviiruline vagu ning nirista sinna oliiviõli. Soovi korral kaunista hakitud mündi või peterselli ning granaatõunaseemnetega.
Serveeri pitaleivaga.
baba ganoushi sai igapäev Egiptuses elased söödud koos taa'mayadega hmmm see oli hea
Karima, mis see taa'mayade on?
sai Usa-s maitstud, enne polnud midagi kuulnudki babaganoushist. Väga hea asi, tahan kindlasti proovida ise teha, sest mulle pakuti poest ostetut. Kogu aeg olen mõelnud - mida võiks teha baklažaanist, nüüd tean.
Baba ganoush ehk pommupasta
Kõige parema tulemuse saab pommut lõkketulel või süte kohal röstides, ent ka kuumas grillahjus küpsetamine annab hea tulemuse.
Baba ganoush ise on gluteenivaba, vegan, Paleo. :)