Marcella Hazani Bologna kaste

Tuntud ja armastatud USA autori versioon kuulsast Itaalia hakklihakastmest. Piima lisamine hakklihakastmele võib tunduda kummaline, ent see aitab lihal pehme püsida.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

3 sl + 1 sl võid

1.25 dl hakitud sibulat

1.6 dl hakitud varssellerit

1.6 dl hakitud porgandit

350 g veisehakkliha

soola ja musta pipart

2.5 dl täispiima

muskaatpähklit

2.5 dl kuiva valget veini

400 g purk konservitud Itaalia ploomtomateid

Serveerimiseks:

värskelt riivitud parmesani

500 g makarone - nt spagette

Valmistamine

Pane õli, 3 sl võid ja hakitud sibul suurde potti. Kuumuta keskmisel tulel, kuni sibul on pehmenenud.

Lisa hakitud seller ja porgand. Kuumuta umbes 2 minutit, köögivilju aeg-ajalt segades. 

Lisa hakitud veiseliha, maitsesta soola ja pipraga. Sega ja kuumuta, kuni hakkliha enam roosa ei olnud.

Lisa piim ja hauta tasasel tulel pidevalt segades, kuni piim on lihasse imendunud. Lisa veidike (umbes 1/8 tl) riivitud muskaatpähklit. Sega läbi. Lisa valge vein ja kuumuta, kuni vein on aurustunud.

Lisa purustatud tomatid ning sega hoolega läbi. Kui kaste keema hakkab, siis alanda kuumust ning hauta hästi tasasel tulel ilma kaaneta potis umbes 3 tundi. Sega aeg-ajalt.

Kui hautamise ajal kaste liialt kuivaks keeb, lisa vajadusel detsiliitri jagu vett.

Kaste on valmis, kui vesi on täielikult aurustunud ning kaste on paksenenud ja hakkliha läikiv. Maitsesta.

Keeda makaronid/pasta al dente. Nõruta ning sega juurde lusikatäis võid. Serveeri kohe koos kastmega, kõrvale paku riivitud Parmesani.

Pildi tegi KIILIKE.

LISA KOMMENTAAR

Dinnu
postitatud 25.01.2010 20:05

Täna katsetasin seda Marcella Hazani retsepti. Esialgu oli plaanis toda Päevalehes toodud retsepti proovida aga kuna peekon ununes poodi, siis avastasin suure rõõmuga, et Hazani retseptis seda polnudki vaja. Kaste sai VÄGA maitsev. Mõnusa pehme maitsega sai ja tõepoolest, valge veini ja piimaga ei ole kastme maitse nii nurgeline kui ainult punase veiniga. Igal juhul soovitan proovida ;)

Kiilike
postitatud 29.12.2010 10:35

Hää on, nagu alati veiniga tehtud kaste. Aga ise eelistan siiski punast veini, eriti hää kui on puuviljane ja kergelt magus . Aga seekord suutsin ka selleri sisse panna nii on pildil olev kaste 1:1 tehtud.