Sõrnikud seentega

Sõrnikud on kõige maitsvamad kuumalt, otse pannilt serveerituna. Kõrvale paku külma hapukoorekastet, millele on lisatud hakitud marineeritud kurki ja maitserohelist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g kodujuustu

1 muna

1 sibul

200 g värskeid šampinjone või soolaseeni

3 sl nisujahu

1 dl riivitud juustu

hakitud värsket tilli

hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Valmistamine

Tükelda seened (soolaseeni leota eelnevalt vees). Haki sibul ja pruunista pannil õlis koos seentega. Lase jahtuda.

Sega kodujuust, riivitud juust, muna, maitserohelised ja seene-sibulasegu omavahel. Maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi ja vormi väikesteks kotlettideks.

Pruunista pannil õlis mõlemalt poolt ja serveeri kuumalt koos külma kastmega.

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Kohupiima- ja kodujuusturaamat". Pildi tegi EEKE.

LISA KOMMENTAAR