Sõrnikud on kõige maitsvamad kuumalt, otse pannilt serveerituna. Kõrvale paku külma hapukoorekastet, millele on lisatud hakitud marineeritud kurki ja maitserohelist.
Tükelda seened (soolaseeni leota eelnevalt vees). Haki sibul ja pruunista pannil õlis koos seentega. Lase jahtuda.
Sega kodujuust, riivitud juust, muna, maitserohelised ja seene-sibulasegu omavahel. Maitsesta soola ja pipraga. Sega hästi läbi ja vormi väikesteks kotlettideks.
Pruunista pannil õlis mõlemalt poolt ja serveeri kuumalt koos külma kastmega.
Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Kohupiima- ja kodujuusturaamat". Pildi tegi EEKE.
Sõrnikud seentega
Sõrnikud on kõige maitsvamad kuumalt, otse pannilt serveerituna. Kõrvale paku külma hapukoorekastet, millele on lisatud hakitud marineeritud kurki ja maitserohelist.