Porgandipirukas fetajuustuga

Lahtine einepirukas porgandi-ürdi-fetatäidisega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

125 g nisujahu

50 g täisteranisujahu

2 sl võid

1 dl külma vett

Täidis:

2 porgandit

2 sibulat

2 sl õli

1 sl sojakastet

0.5 dl vett

1 tl kuivatatud punet

1 tl hakitud tilli

Juustukate:

100 g fetajuustu

2 muna

1 dl piima

veidi riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Tainas: näpista või ja jahud ühtlaseks puruks, siis lisa külma vett ja sõtku ühtlaseks (seda võib köögikombainis teha). Suru tainas 22 cm pirukavormi ning eelküpseta 200-kraadise ahju alumisel siinil 10 minutit.

Täidis: koori porgandid ja sibul, lõika väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil õli ja sojakaste ning prae porgand ja sibul selles läbi. Lisa vesi ja maitseained, kata pann kaanega ning kuumuta tasel tulel 10 minutit. Tõsta eelküpsetatud pirukapõhjale.

Juustukate: sega ained omavahel, kalla köögiviljadele.

Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus veel 30 minutit, kuni see on kuldne ja täidis on hüübinud.

Loe veel:

Retsept on Taani ajakirjast Femina (40/1998, Gulerodstarte). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 26.10.2009 22:37

Oli pettumus. Kuidagi tuimavõitu :(