Vürtsikas läätsehautis

Chili con carne põhimõttel valmistatud vegetaarroog punastest läätsedest. Kui läätsehautist üle jääb, siis sobib see hästi nt tortiljade täitmiseks.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 dl punaseid läätsesid

1 sl õli

1 tk hakitud sibulat

2 tk küünt hakitud küüslauku

0.5 tk hakitud paprikat

2 dl purustatud tomatit

1 dl vett

1.5 sl sojakastet

2 sl laimi mahla

2-3 tl tšillipulbrit

1 tk loorberilehte

2 tl suhkrut

soola

musta pipart

Valmistamine

Loputa läätsed sõelal.
Kuumuta potis õli, hauta sibul klaasjaks. Lisa läätsed ja ülejäänud ained.
Hauta segu tasakesi kaane all, kuni läätsed on pehmed (ca 15 minutit).
Maitse - vajadusel lisa soola ja pipart.
Serveeri hapukoorega.

Retsept on adapteeritud soome ajakirjast MAKU. Juuresoleva foto saatis kasutaja SIRLIIZ.
LISA KOMMENTAAR

õunapuu
postitatud 28.01.2009 19:46

Serveerisin omatehtud maitsestamata jogurtiga. Hautis oli hea, kuid kuna olen rohkem supi-usku, siis läätsesupp, mida tegin eelmisel nädalal maitses siiski rohkem.

RiinaSolo
postitatud 09.01.2014 18:31

lisasin omalt poolt veel 4 suuremat šampinjoni ja oliive. Super hea, toitev ja sobib iseseisva söögina kui ka riisi või kinoa juurde lisandiks.