Vürtsikas paneer-juust

Briti koka Atul Kochari retsept. Vürtsikas india juust paneer sobib nii vegetaarseks pearoaks kui ka lisandiks muude toitude kõrvale.

Kogus
neljale (põhiroog) kuni kaheksale (lisand)
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

praadimiseks õli

400 g paneer-juustu (india juust)

1 tl koriandriseemneid

jupp peenelt hakitud ingverijuurt

1 hakitud sibul

4 hakitud suurt küpset tomatit

1.5 tl tšillipulbrit

1 tl lambaläätse seemneid

1 tl garam masalat

1 sl mett

Serveerimiseks:

hakitud värsket koriandrit

väike jupp kooritud ingverijuurt peenikeste tikkudena

1 väike punane ja 1 väike roheline paprika väikeste kuubikutena

3 hakitud talisibulat

Valmistamine

Kuumuta 1 cm õli suurel praepannil, prae paneer-juustukuubikud õlis ümberringi kuldseks. Tõsta köögipaberile nõrguma.

Kuumuta pannil 1 sl õli, lisa koriandriseemned, ingver, tšilli ja sibul ning prae tasasel tulel 8-10 minutit, kuni sibul on kuldne.

Lisa tomatid ja kuumuta veel 5 minutit, kuni tomatid pehmenevad.

Lisa muud vürtsid ja mesi, sega läbi ja hauta paar minutit.

Lisa paneeri-juustukuubikud ja sega läbi. Kuumuta paar minutit, siis lisa hakitud koriander ja peenestatud ingver.

Serveerimisel puista peale paprikakuubikud ja hakitud talisibul.

Loe veel:

Retsept ilmus briti ajakirjas BBC Good Food (November 2003, Spiced paneer)

LISA KOMMENTAAR