Wontoni-supp

Wonton on hiinapärane pelmeen, mille valmistamiseks vaja minevaid wonton-tainalehti müüakse nt Tallinna Kaubamajas

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g kanahakkliha või hakitud kanaliha

2 hakitud talisibulat või rohelist sibulat

230 g purk konservitud vesikastaneid

2 sl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)

30 wonton-tainalehte

1 l kanapuljongit

1 l vett

1 sl sojakastet

1 sl hiina Shaoxingi riisiveini

1 sl õhukeselt viilutatud ingverijuurt

1 pikk punane tšilli

Serveerimiseks:

3 talisibulavart

Valmistamine

Sega kausis kanahakkliha, hakitud talisibul, nõrutatud ja peenestatud vesikastanid ja hoisin kaste.

Aseta iga wontoni-tainalehe keskele teelusikatäis hakklihasegu.

Niisuta tainalehe servad veega, keera ümber täidise kokku ning suru servad kõvasti kinni. (Saad ristküliku- või poolkuukujulised pelmeenilaadsed taskud).

Pane kanapuljong, vesi, sojakaste, riisivein, ingver ja viilutatud tšilli potti ning kuumuta tugeval tulel keemiseni. Siis alanda kuumust, nii et supp vaevu podiseb.

Keeda wonton-taskuid puljongis umbes 3 minutit või kuni need pinnale kerkivad.

Serveerimiseks tõsta wonton-taskud kaussidesse, tõsta kulbiga leent peale ning puista üle hakitud talisibulaga.

Tee ise:

Retsept on pärit Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine (issue 22, wonton soup). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 17.05.2020 17:32

Väga maiseküllane sai. Wontonid on ka väga head. Ühesõnaga-kõik toimis.