300 g kanahakkliha või hakitud kanaliha
2 hakitud talisibulat või rohelist sibulat
230 g purk konservitud vesikastaneid
2 sl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)
30 wonton-tainalehte
1 l kanapuljongit
1 l vett
1 sl sojakastet
1 sl hiina Shaoxingi riisiveini
1 sl õhukeselt viilutatud ingverijuurt
1 pikk punane tšilli
Serveerimiseks:Sega kausis kanahakkliha, hakitud talisibul, nõrutatud ja peenestatud vesikastanid ja hoisin kaste.
Aseta iga wontoni-tainalehe keskele teelusikatäis hakklihasegu.
Niisuta tainalehe servad veega, keera ümber täidise kokku ning suru servad kõvasti kinni. (Saad ristküliku- või poolkuukujulised pelmeenilaadsed taskud).
Pane kanapuljong, vesi, sojakaste, riisivein, ingver ja viilutatud tšilli potti ning kuumuta tugeval tulel keemiseni. Siis alanda kuumust, nii et supp vaevu podiseb.
Keeda wonton-taskuid puljongis umbes 3 minutit või kuni need pinnale kerkivad.
Serveerimiseks tõsta wonton-taskud kaussidesse, tõsta kulbiga leent peale ning puista üle hakitud talisibulaga.
Retsept on pärit Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine (issue 22, wonton soup). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Wontoni-supp
Wonton on hiinapärane pelmeen, mille valmistamiseks vaja minevaid wonton-tainalehti müüakse nt Tallinna Kaubamajas