500 g hakkliha
400 g keedetud riivitud peeti
2 hakitud sibulat
1 dl riivsaia
1 muna
soola ja musta pipart
riivitud muskaatpähklit
Sega kausis riivitud keedetud peet, hakkliha, peenelt hakitud sibul, riivsai, muna ja maitseained. Sõtku tainas ühtlaseks.
Määri keskmise suurusega ahjuvorm võiga. Vormi hakkmassist pikkpoiss ning tõsta ahjuvormi (klõpsa fotol).
Küpseta 200kraadises ahjus tund aega, kuni pikkpoiss on läbi küpsenud.
Serveeri nt keedetud porganditega ning külma majoneesi-, hapukoore- või kodujuustukastmega.
Pildid tegid Nami-Nami toimetajad Kaare Sova (lehtsalatiga variant) ja Pille Petersoo (marineeritud kurgi ja kodujuustuga portsjon).
Oli tõesti väga-väga hea! Sõime keedukartuli ja bešamellikastmega. See retsept rändas meil lemmikretseptide kausta :)
see oli hästi hea mahlane pikkpoiss.
Väga mõnus mahlakas & peediselt magus ning milline värv! :)
Päris hea
Väga maitsev tuli välja:)
väga väga hea! lihtne teha ja hea perele peeti sisse sööta. isegi lapsed kiitsid ja imestasid, et kui hästi lõhnab!NULL
Tainas valmis, panin veel külmkappi, kahe tunni pärast ahju. Annan teada mis edasi sai... Monika :)
Maitsev ja mahlane, maitsestada võib julgelt! Aga lapsi ära ei peta. Küsivad kohe, miks valet värvi on :)
Lihtne retsept ja peedi sõltlasele (mina) sobib hästi!
väga maitsev, retsept on lemmikute all ja korduvkasutuses :P
Nii tore lugeda!
Pikkpoiss peediga
Kui tavaline pikkpoiss ära tüütab, siis võib vahelduseks proovida mahlasemat peediga varianti.