Pikkpoiss peediga

Kui tavaline pikkpoiss ära tüütab, siis võib vahelduseks proovida mahlasemat peediga varianti.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g hakkliha

400 g keedetud riivitud peeti

2 hakitud sibulat

1 dl riivsaia

1 muna

soola ja musta pipart

riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Sega kausis riivitud keedetud peet, hakkliha, peenelt hakitud sibul, riivsai, muna ja maitseained. Sõtku tainas ühtlaseks.

Määri keskmise suurusega ahjuvorm võiga. Vormi hakkmassist pikkpoiss ning tõsta ahjuvormi (klõpsa fotol).

Küpseta 200kraadises ahjus tund aega, kuni pikkpoiss on läbi küpsenud.

Serveeri nt keedetud porganditega ning külma majoneesi-, hapukoore- või kodujuustukastmega.

Loe veel:

Pildid tegid Nami-Nami toimetajad Kaare Sova (lehtsalatiga variant) ja Pille Petersoo (marineeritud kurgi ja kodujuustuga portsjon). 

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 23.11.2008 20:19

Oli tõesti väga-väga hea! Sõime keedukartuli ja bešamellikastmega. See retsept rändas meil lemmikretseptide kausta :)

Mann
postitatud 15.08.2008 18:34

see oli hästi hea mahlane pikkpoiss.

moremi
postitatud 10.12.2008 14:45

Väga mõnus mahlakas & peediselt magus ning milline värv! :)

Hexy
postitatud 20.09.2010 21:17

Päris hea

Leonore
postitatud 24.10.2012 20:19

Väga maitsev tuli välja:)

miakrete
postitatud 20.09.2013 21:42

väga väga hea! lihtne teha ja hea perele peeti sisse sööta. isegi lapsed kiitsid ja imestasid, et kui hästi lõhnab!NULL

Mox
postitatud 27.10.2016 14:08

Tainas valmis, panin veel külmkappi, kahe tunni pärast ahju. Annan teada mis edasi sai... Monika :)

Kaare
postitatud 14.12.2018 09:37

Maitsev ja mahlane, maitsestada võib julgelt! Aga lapsi ära ei peta. Küsivad kohe, miks valet värvi on :)

Annika Teesalu
postitatud 23.01.2022 14:14

Lihtne retsept ja peedi sõltlasele (mina) sobib hästi!

Margem
postitatud 01.11.2022 17:06

väga maitsev, retsept on lemmikute all ja korduvkasutuses :P

Pille
postitatud 03.11.2022 16:33

Nii tore lugeda!