500 g tükeldatud kanafileed
2 sl õli
2 suurt hakitud sibulat
1 hakitud küüslauguküüs
paar kooritud ja tükeldatud hästi küpset tomatit või 400 g purk purustatud tomateid
1 dl kanapuljongit
1 dl poolkuiva punast veini
1 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid
1 tl purustatud koriandriseemneid
1 tl peenestatud lambaläätse seemneid võimaluse korral
soola ja musta pipart
2-3 dl hakitud värkset maitserohelist - sh
koriandrit - kindlasti
estragoni - kindlasti
münti - soovi korral
basiilikut - soovi korral
tilli - soovi korral
siledalehist peterselli - soovi korral
Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa kanafileetükid ning pruunista ümberringi mõõdukal kuumusel.
Lisa sibul, prae paar minutit.
Lisa küüslauk ning prae veel paar minutit, kuni sibul on veidi pehmenenud.
Lisa tšillihelbed, koriander ja lambaläätseseemned (või 1-2 sl adžikat), sega kergelt läbi.
Lisa tomatid, kanapuljong ja vein. Viska potti loorberilehed, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning hauta 30-45 minutit, kastet aeg-ajalt segades.
Roog on valmis, kui kaste on kenasti paksenenud.
Eemalda loorberilehed ning lisa potti peenestatud maitseroheline. Sega läbi, kata pott kaanega ning lase 10 minutit maitsestuda.
Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Serveeri keedetud riisi või kartulitega, kaunistuseks sidruniviilud.
Tšahhobili on üks neist roogadest, mida meil igivana pereretsepti järgi tehakse. See retsept on täitsa sarnane, v.a. see, et me ei kasuta mitte kanafileed, vaid tervet tükeldatud kana (see tükeldamine on veel omaette teadus), siis tuleb need tükid enne praadimist jahu sees keerutada ja rasvainena kindlasti võid kasutada. Veini ka ei kasuta, aga see ilmselt nõuka-aja värk, et siin polnud õiget veini saada. Muidu täitsa sama. Soovitan!
Gruusia kanatšahhohbili
Tuntud gruusia kanahautis on eriline rohkete erinevate ürtide sisalduse poolest. Kindlasti peab roog sisaldama koriandrit e. kinzat ja estragoni, soovitavalt veel münti, basiilikut, tilli ja peterselli. Kui soovid veelgi ehedamat tšahhohbilit, siis kasuta tervet tükeldatud kana fileede asemel.