Gruusia kanatšahhohbili

Tuntud gruusia kanahautis on eriline rohkete erinevate ürtide sisalduse poolest. Kindlasti peab roog sisaldama koriandrit e. kinzat ja estragoni, soovitavalt veel münti, basiilikut, tilli ja peterselli. Kui soovid veelgi ehedamat tšahhohbilit, siis kasuta tervet tükeldatud kana fileede asemel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g tükeldatud kanafileed

2 sl õli

2 suurt hakitud sibulat

1 hakitud küüslauguküüs

paar kooritud ja tükeldatud hästi küpset tomatit või 400 g purk purustatud tomateid

1 dl kanapuljongit

1 dl poolkuiva punast veini

2 loorberilehte

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid

1 tl purustatud koriandriseemneid

1 tl peenestatud lambaläätse seemneid võimaluse korral

soola ja musta pipart

2-3 dl hakitud värkset maitserohelist - sh

koriandrit - kindlasti

estragoni - kindlasti

münti - soovi korral

basiilikut - soovi korral

tilli - soovi korral

siledalehist peterselli - soovi korral

Valmistamine

Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa kanafileetükid ning pruunista ümberringi mõõdukal kuumusel.

Lisa sibul, prae paar minutit.

Lisa küüslauk ning prae veel paar minutit, kuni sibul on veidi pehmenenud.

Lisa tšillihelbed, koriander ja lambaläätseseemned (või 1-2 sl adžikat), sega kergelt läbi.

Lisa tomatid, kanapuljong ja vein. Viska potti loorberilehed, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning hauta 30-45 minutit, kastet aeg-ajalt segades.

Roog on valmis, kui kaste on kenasti paksenenud.

Eemalda loorberilehed ning lisa potti peenestatud maitseroheline. Sega läbi, kata pott kaanega ning lase 10 minutit maitsestuda.

Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Serveeri keedetud riisi või kartulitega, kaunistuseks sidruniviilud.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 15.05.2008 10:29

Tšahhobili on üks neist roogadest, mida meil igivana pereretsepti järgi tehakse. See retsept on täitsa sarnane, v.a. see, et me ei kasuta mitte kanafileed, vaid tervet tükeldatud kana (see tükeldamine on veel omaette teadus), siis tuleb need tükid enne praadimist jahu sees keerutada ja rasvainena kindlasti võid kasutada. Veini ka ei kasuta, aga see ilmselt nõuka-aja värk, et siin polnud õiget veini saada. Muidu täitsa sama. Soovitan!