400 g kalkuniliha
0,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1 tl soola
0.25 tl jahvatatud vürtspipart
praadimiseks võid
Lõika kalkuniliha väikesteks tükkideks, seejärel peenesta nt köögikombainis või hakkmasinas.
Sega hakkmass munakollaste, rõõsa koore, soola ja vürtspipraga ning vormi väikesteks kotlettideks. Prae pannil võis 3 minutit mõlemalt poolt.
Serveeri kartulipudru, pohlamoosi ja roheliste hernestega.
Retsept on rootslaste Arla-lehelt (Kalkonbergare). Algretseptis on tõesti 3 munarebu ja 2 dl koort, aga ka rootsikeelsel lehel on keegi kommenteerinud, et paneks järgmisel korral 2 munarebu ja vähem koort, sest hakkmass jäi liiga vedel.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Koore kogus on mu meelest vale. Ma ei mõelnud kaasa ja kallasin kõik ained koos kaussi ja sain hakklihasupi. :) riivisin porgandit sisse, et tainas natuke paksem saaks. Sibulat panin ka. Pannile tõstsin ikkagi lusikaga. Maitse poolest ok, aga edaspidi teen ikka `peast`:))
Siin tuleks kindlasti kasutada kalkuniliha ja ise hakkida, mitte valmishakitud kalkuniliha. See viimane kipub väga vesine olevat. Vähendasin retseptis nüüd munarebudede ja vahukoore kogust ka, peaks paremini toimima.
Täitsa mõnus amps! :)
Maitsev!
Kalkunikotletid
Rootslaste Wallenbergeri vasikakotlettidest inspireeritud kalkuniroog.