Kalkunikotletid

Rootslaste Wallenbergeri vasikakotlettidest inspireeritud kalkuniroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kalkuniliha

2 munakollast

0,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl soola

0.25 tl jahvatatud vürtspipart

praadimiseks võid

Valmistamine

Lõika kalkuniliha väikesteks tükkideks, seejärel peenesta nt köögikombainis või hakkmasinas.

Sega hakkmass munakollaste, rõõsa koore, soola ja vürtspipraga ning vormi väikesteks kotlettideks. Prae pannil võis 3 minutit mõlemalt poolt.

Serveeri kartulipudru, pohlamoosi ja roheliste hernestega.

Proovi veel:

Retsept on rootslaste Arla-lehelt (Kalkonbergare). Algretseptis on tõesti 3 munarebu ja 2 dl koort, aga ka rootsikeelsel lehel on keegi kommenteerinud, et paneks järgmisel korral 2 munarebu ja vähem koort, sest hakkmass jäi liiga vedel.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 06.06.2010 18:52

Koore kogus on mu meelest vale. Ma ei mõelnud kaasa ja kallasin kõik ained koos kaussi ja sain hakklihasupi. :) riivisin porgandit sisse, et tainas natuke paksem saaks. Sibulat panin ka. Pannile tõstsin ikkagi lusikaga. Maitse poolest ok, aga edaspidi teen ikka `peast`:))

Pille
postitatud 04.10.2017 08:52

Itakese saadetud foto:

Pille
postitatud 16.08.2017 12:29

Siin tuleks kindlasti kasutada kalkuniliha ja ise hakkida, mitte valmishakitud kalkuniliha. See viimane kipub väga vesine olevat. Vähendasin retseptis nüüd munarebudede ja vahukoore kogust ka, peaks paremini toimima.

Kaare
postitatud 04.10.2017 10:10

Täitsa mõnus amps! :)

Hexy
postitatud 22.09.2018 05:04

Maitsev!