450 g vasikaliha
4 tk munakollast
2.5-3 dl 35% rõõska koort
1 tl soola
1 tl valget pipart
praadimiseks võid ja
Lõika vasikaliha väikesteks tükkideks, seejärel valmista hakkmasinas hakkmass.
Lisa rõõsk koor jaokaupa hakkmassile kogu aeg puulusikaga segades. Lisa massile ühekaupa munakollased ning sega massi pidevalt.
Maitsesta soola ja pipraga. Vormi hakkmassist pihvid ja pane need veega niisutatud alusele.
(Pihvid võib ka ½ kuni tunniks külmkappi panna, et neid oleks kergem praadida.)
Prae pannil või ja õli segus 3-5 minutit mõlemalt poolt. Tulemus peaks olema pealt krõbe ja seest mahlane pihv.
Serveeri kartulipudru, pohlamoosi ja roheliste hernestega.
Allikas: Lilla Sällskapet’i raamatuke “Delicious Swedish Food”. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kui ma sellel kevadel Stockholmis rohkem aega veetsin siis kõikides nooblites kohtades oli menüüs Wallenbergare (ja loomulikult ja Beef Rydberg). Ei ole just kaalujälgijate toit, aga maitseb jumalikult. Lihtne kui samas luksuslik. Proovisime millalgi kevadel ka ise järgi. Turult sai väga korraliku veiseliha ja kotletid jäid valged ja üliõhulised.
Pehme, mahlane ja maitsekas.
Wallenbergare ehk rootsi vasikalihakotletid
Tõeline Rootsi köögi klassika, valmistatakse vasikahakklihast, munakollastest. Praetakse väljast helepruuniks, seest jäävad mahlased ja heledad.