Wallenbergare ehk rootsi vasikalihakotletid

Tõeline Rootsi köögi klassika, valmistatakse vasikahakklihast, munakollastest. Praetakse väljast helepruuniks, seest jäävad mahlased ja heledad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g vasikaliha

4 tk munakollast

2.5-3 dl 35% rõõska koort

1 tl soola

1 tl valget pipart

praadimiseks võid ja

oliiviõli

Valmistamine

Lõika vasikaliha väikesteks tükkideks, seejärel valmista hakkmasinas hakkmass.

Lisa rõõsk koor jaokaupa hakkmassile kogu aeg puulusikaga segades. Lisa massile ühekaupa munakollased ning sega massi pidevalt.

Maitsesta soola ja pipraga. Vormi hakkmassist pihvid ja pane need veega niisutatud alusele.

(Pihvid võib ka ½ kuni tunniks külmkappi panna, et neid oleks kergem praadida.)

Prae pannil või ja õli segus 3-5 minutit mõlemalt poolt. Tulemus peaks olema pealt krõbe ja seest mahlane pihv.

Serveeri kartulipudru, pohlamoosi ja roheliste hernestega.

Allikas: Lilla Sällskapet’i raamatuke “Delicious Swedish Food”. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Paavo
postitatud 22.02.2009 12:09

Kui ma sellel kevadel Stockholmis rohkem aega veetsin siis kõikides nooblites kohtades oli menüüs Wallenbergare (ja loomulikult ja Beef Rydberg). Ei ole just kaalujälgijate toit, aga maitseb jumalikult. Lihtne kui samas luksuslik. Proovisime millalgi kevadel ka ise järgi. Turult sai väga korraliku veiseliha ja kotletid jäid valged ja üliõhulised.

Pille
postitatud 01.03.2023 09:40

Paavo saadetud foto ka:

Ilse
postitatud 01.03.2023 09:51

Pehme, mahlane ja maitsekas.