Jamaika kitsekarri

Kuulus jamaika roog curried goat. Serveeri pikateralise või basmatiriisiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kitseliha

1 laimi mahl

1 sl soola

purustatud musta pipart

1 hakitud Scotch bonnet tšilli

värsket tüümiani e. aed-liivateed

0.5 tl vürtspipart (peenesta uhmris)

1 kimp talisibulat (haki)

1 sibul (haki)

3 hakitud küüslauguküünt

praadimiseks õli

450 g kartulit (koori ja lõika kuubikuteks)

3 tomatit

Serveerimiseks:

pikateralist või basmatiriisi

Valmistamine

Valmista kõigepealt Jamaika karripulber.

Lõika kitseliha 2,5 cm kuubikuteks. Hõõru kitselihatükid laimimahlaga. Pane kitseliha suurde kaussi koos soola, pipra, Scotch bonnet tšillide, aed-liivatee, vürtspipra, 3 sl karripulbri, talisibula, sibula ja küüslauguga. Sega, kata kinni ning lase üle öö külmkapis maitsestuda.

Kuumuta suurel paksupõhjalisel praepannil õli hästi tuliseks. Kaabi marinaadiained lihatükkidelt, hoia marinaad alles. Pruunista lihatükid ümberringi õlis. Lisa marinaadiained ning prae 2 minutit.
Lisa kartulid ja tomatid ning vala pannile niipalju vett, et liha oleks kaetud.

Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pann kaanega. Hauta umbes 2 tundi mõõdukal tulel, kuni kitseliha on pehme ning kaste paksenenud.

Serveeri pikateralise või basmatiriisiga.

Loe veel:

Retsept on BBC Good Food LIVE telekanalist, autoriks Emma Sharp (Curried goat). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 21.04.2017 21:11

Soovitan, väga maitseküllane. Serveerisin törtsu maitsestamata jügurtiga.