1 kg kitseliha
1 laimi mahl
1 sl soola
purustatud musta pipart
1 hakitud Scotch bonnet tšilli
värsket tüümiani e. aed-liivateed
0.5 tl vürtspipart (peenesta uhmris)
1 kimp talisibulat (haki)
1 sibul (haki)
3 hakitud küüslauguküünt
praadimiseks õli
450 g kartulit (koori ja lõika kuubikuteks)
3 tomatit
Serveerimiseks:pikateralist või basmatiriisi
Valmista kõigepealt Jamaika karripulber.
Lõika kitseliha 2,5 cm kuubikuteks. Hõõru kitselihatükid laimimahlaga. Pane kitseliha suurde kaussi koos soola, pipra, Scotch bonnet tšillide, aed-liivatee, vürtspipra, 3 sl karripulbri, talisibula, sibula ja küüslauguga. Sega, kata kinni ning lase üle öö külmkapis maitsestuda.
Kuumuta suurel paksupõhjalisel praepannil õli hästi tuliseks. Kaabi marinaadiained lihatükkidelt, hoia marinaad alles. Pruunista lihatükid ümberringi õlis. Lisa marinaadiained ning prae 2 minutit.
Lisa kartulid ja tomatid ning vala pannile niipalju vett, et liha oleks kaetud.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pann kaanega. Hauta umbes 2 tundi mõõdukal tulel, kuni kitseliha on pehme ning kaste paksenenud.
Serveeri pikateralise või basmatiriisiga.
Retsept on BBC Good Food LIVE telekanalist, autoriks Emma Sharp (Curried goat). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Jamaika kitsekarri
Kuulus jamaika roog curried goat. Serveeri pikateralise või basmatiriisiga.