450 g hakitud lambaliha või valmis lambahakkliha
2 hakitud sibulat
2 purustatud küüslauguküünt
400 g konservitud purustatud tomateid
1 pokaalitäis valget veini
1 tl jahvatatud kaneeli
3 väiksemat prinki pommut e. baklažaani (lõika 1 cm viiludeks)
2 muna
300 g valmis juustukastet või bešamellkastet
4 väiksemat (värsket) loorberilehte
Kuumuta paksupõhjaline praepann, lisa lambahakkliha ning pruunista. Tõsta praetud hakkliha pannilt.
Lisa õlisele pannile sibul ja küüslauk ning prae pehmeks.
Pane hakkliha uuesti pannile, lisa tomat, vein, kaneel ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta nõrgal kuumusel 30 minutit.
Samal ajal pintselda pommuviilud õliga ning laota ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni pommud on pehmed ja pruunistunud.
Klopi munad juustu- või bešamellkastme hulka.
Laota pool hakklihasegust nelja portsjonvormi sisse, peale pool pommudest, siis ülejäänud hakkliha ja ülejäänud pommud. Kalla peale kaste, aseta igale portsjonile kaunistuseks loorberileht.
Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni kaste on pruunistunud.
Allikas: Briti ajakirjandus
Peaaegu moussakas
Peaaegu moussaka valmistamiseks kulub tund aega.