Dipivaagen

Kolm erinevat dipikastet köögiviljakangide dippimiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

3 kooritud porgandit

1 pikk kurk

1 väiksem lillkapsas

1 karbitäis kirsstomateid

maisikrõpse (nachos, corn chips) või kartulikrõpse

Roheline dipikaste:

200 g hapukoort

1 küps avokaado

0.25 tl tšillipulbrit

2 tl suhkrut

0.25 tl soola

2 tl sidrunimahla

0.5 tl hakitud peterselli

Punane dipikaste:

150 g 28% crème fraîche'i või paksemat hapukoort

2 sl tšillikastet

0.5 sl sidrunimahla

2 tl suhkrut

0.25 tl purustatud musta pipart

Kollane dipikaste:

2 dl maitsestamata väherasvast jogurtit

2 tl suhkrut

0.25 tl soola

0.25 tl purustatud musta pipart

1 tl karripulbrit

0.25 tl jahvatatud kardemoni

2 tl sidrunimahla

Valmistamine

Lõika kooritud porgandid ja kurk peenikesteks kangideks. Loputa ja tükelda lillkapsas. Loputa ja poolita tomatid. Laota ained rühmadena vaagnale.

Valmista kastmed.
Rohelise kastme jaoks koori avokaado, eemalda seeme. Suru kahvliga katki või peenesta sauseguriga. Sega kõik ained omavahel.
Valmista teised kastmed, segades komponendid omavahel.

Serveeri iga kaste eraldi kausis.

Soome Valio retsept (Dippitarjotin).

LISA KOMMENTAAR