3 kooritud porgandit
1 pikk kurk
1 väiksem lillkapsas
1 karbitäis kirsstomateid
maisikrõpse (nachos, corn chips) või kartulikrõpse
Roheline dipikaste:200 g hapukoort
1 küps avokaado
0.25 tl tšillipulbrit
2 tl suhkrut
0.25 tl soola
2 tl sidrunimahla
0.5 tl hakitud peterselli
Punane dipikaste:150 g 28% crème fraîche'i või paksemat hapukoort
2 sl tšillikastet
0.5 sl sidrunimahla
2 tl suhkrut
0.25 tl purustatud musta pipart
Kollane dipikaste:2 dl maitsestamata väherasvast jogurtit
2 tl suhkrut
0.25 tl soola
0.25 tl purustatud musta pipart
1 tl karripulbrit
0.25 tl jahvatatud kardemoni
2 tl sidrunimahla
Lõika kooritud porgandid ja kurk peenikesteks kangideks. Loputa ja tükelda lillkapsas. Loputa ja poolita tomatid. Laota ained rühmadena vaagnale.
Valmista kastmed.
Rohelise kastme jaoks koori avokaado, eemalda seeme. Suru kahvliga katki või peenesta sauseguriga. Sega kõik ained omavahel.
Valmista teised kastmed, segades komponendid omavahel.
Serveeri iga kaste eraldi kausis.
Soome Valio retsept (Dippitarjotin).
Dipivaagen
Kolm erinevat dipikastet köögiviljakangide dippimiseks.