1 kg kartuleid
400 g hakkliha
2 sibulat
3 tomatit
soola ja musta pipart
Juustukaste:2 sl võid
3 sl nisujahu
5 dl piima
150 g riivitud juustu
soola ja musta pipart
Pruunista hakkliha. Lisa hakitud sibul, maitsesta soola ja pipraga.
Lõika kartul, suvikõrvits ja tomat viiludeks (kartuli võiks hästi õhukeselt viilutada).
Valmista juustukaste: sulata potis või, lisa jahu. Kuumuta paar minutit, siis lisa kuum piim. Keeda kastet tasasel tulel pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Tõsta pott tulelt ja sega juurde juust. Maitsesta soola-pipraga.
Määri ahjuvorm võiga. Lao ained kihiti vormi. Puista kihtide vahele soola ja pipart. Pealmiseks kihiks olgu kartulid, neile tõsta veel veidi juustukastet.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-45 minutit.
Vormiroog on valmis, kui kartulid on pehmed - seda kontrolli näiteks kahvliga.
Soome Ruokala.tv retsept (Kesäkurpitsamoussaka), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väga maitsev ja mahlane roog! Isegi meie meespere sõi ja kiitis!
Suvikõrvitsamoussakas sai päris hea.
Täitsa mõnus roog tuli. Aga ma ei kujuta hästi ette, et toore kartuliga nii kiiresti ära küpseb. Ma tegin keedetud kartuliga ja siis oli paras 30-45min. küpsetada, et suvikõrvits ära küpseks ja pealt ilusti pruuniks ka läheks. Kastme jagasin umbes pooleks. Üks kiht vahele ja teine peale.
Suvikõrvitsavorm valge kastmega
Moussaka-stiilis vormiroog, kus pommu ehk baklažaani asemel kasutatakse suvikõrvitsat.