Suvikõrvitsavorm valge kastmega

Moussaka-stiilis vormiroog, kus pommu ehk baklažaani asemel kasutatakse suvikõrvitsat. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartuleid

400 g hakkliha

2 sibulat

1 suvikõrvits

3 tomatit

soola ja musta pipart

Juustukaste:

2 sl võid

3 sl nisujahu

5 dl piima

150 g riivitud juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pruunista hakkliha. Lisa hakitud sibul, maitsesta soola ja pipraga.

Lõika kartul, suvikõrvits ja tomat viiludeks (kartuli võiks hästi õhukeselt viilutada).

Valmista juustukaste: sulata potis või, lisa jahu. Kuumuta paar minutit, siis lisa kuum piim. Keeda kastet tasasel tulel pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Tõsta pott tulelt ja sega juurde juust. Maitsesta soola-pipraga.

Määri ahjuvorm võiga. Lao ained kihiti vormi. Puista kihtide vahele soola ja pipart. Pealmiseks kihiks olgu kartulid, neile tõsta veel veidi juustukastet.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-45 minutit.

Vormiroog on valmis, kui kartulid on pehmed - seda kontrolli näiteks kahvliga.

Soome Ruokala.tv retsept (Kesäkurpitsamoussaka), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

eva
postitatud 02.09.2006 14:15

Väga maitsev ja mahlane roog! Isegi meie meespere sõi ja kiitis!

Üllekas
postitatud 07.11.2011 14:33

Suvikõrvitsamoussakas sai päris hea.

Piret
postitatud 16.11.2011 20:42

Täitsa mõnus roog tuli. Aga ma ei kujuta hästi ette, et toore kartuliga nii kiiresti ära küpseb. Ma tegin keedetud kartuliga ja siis oli paras 30-45min. küpsetada, et suvikõrvits ära küpseks ja pealt ilusti pruuniks ka läheks. Kastme jagasin umbes pooleks. Üks kiht vahele ja teine peale.