Kamararulaad

Õhukeselt viilutatud jahutatud kamararulaad sobib külmaks suupisteks ja võileivale.

Kamarulaadi valmistamisel on väga mugav kasutada spetsiaalset lihavõrku ja -niiti, mille leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
u 2 rulaadi
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g seakamarat

soovi korral sinepit

300 g hakkliha

1 hakitud sibul

soola ja musta pipart

punet

ja/või muud maitserohelist

2 porgandit

4 keedetud muna

keetmiseks vett või puljongit

Valmistamine

Vajadusel eemalda kamara alt pekikiht! Maitsesta kamar soola ja pipraga, soovi korral määri peale ka õhuke kiht kanget sinepit.

Sega hakkliha hakitud sibula ja maitseainetega. Kata kamaratükk seejärel ühtlaselt hakkmassiga. Puista üle ürtidega ning laota peale porgandikangid ning hakitud või sektoriteks lõigatud munad. Rulli liha tugevasti kokku, keera marlisse või spetsiaalsesse lihavõrku ning seo nööriga tihedalt ja hoolikalt kinni.

Maitsesta vesi soolaga või kasuta puljongit. Tõsta kamararulaad keevasse puljongisse ning keeda tasasel tulel umbes 2-3 tundi.

Tõsta rulaad vees välja, nõruta ning tõsta vajutise alla, et ei jääks sisse tühimikke. Serveerimisel lõika rulaad sobiva paksusega viiludeks.

Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

 

LISA KOMMENTAAR

Angelika
postitatud 16.10.2007 09:37

Kaua seda rulaadi pressi all hoidma peaks?

Pille
postitatud 16.10.2007 10:22

Seda pole retseptis öeldud, aga arvan, et seni, kuni rulaad täiesti jahtunud on. Seejärel võib viiludeks lõigata juba.

Ssille
postitatud 26.10.2008 00:17

Keetmise aeg peaks olema pikema, vähemalt 2,5 tundi, kahe tunniga jäi natuke kõva. Kamar tuleks enne korralikult rasvast puhastada, muidu jääb liiga rasvane ja pole hea. Soovitan kamara sisemise külje määrida kokku sinepiga, seda võib lisada ka keeduveele. Rulli kinni sidumisel ringiratast võiks iga paari millimeetri järel tulla järgmine niidiring, nii et terve rulaad saab tihedalt niidiga ümber seotud, siis ei tule viiludeks lõikamisel kamar täidise küljest lahti. Vajutise all hoida seni kuni rulaad ei ole enam katsudes pehme, vaid on kõva, mina hoidsin selleks 4 tundi külmkapis vajutise all.

Triin
postitatud 26.03.2010 11:22

Kui liha turult osta, jääb kamar paratamatult üle. Ja imelik tundub minema visata, mistõttu teen aegajalt rulaadi, mis on tõeliselt maitsev toit. Leiva peal ja salati kõrval jne. Kuigi mitte kuigi sobiv toit paastu ajal :)

Pille
postitatud 19.11.2015 08:54

Triin on sellise pildi ka saatnud:

margusta
postitatud 30.09.2012 17:56

proovisin ka selle retsepti järgi teha ja peaks ütlema ,et sai väga maitsev .

Pille
postitatud 20.12.2014 19:42

Maalehe Köögikalendris kirjutati nii: Kamararulaadi sisse võib panna ka viinereid või keeduvorsti, maksa, suitsuliha, peekonit, kuivatatud õunu, keedetud riisi vmsNULL

Ilse
postitatud 07.12.2015 14:24

Mulle meeldis aga tütrele meeldis kohe väga:) Kasutasin vutimune, kuidagi väiksemad ja tundus loogilisem :) Hea, mis me räägime ;)