Talleliha palava kastmes

Gaana köögist pärit roog. Noore lamba liha asemel võib kasutada ka muud liha või isegi kala.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 punane seemnetest puhastatud tšillikaun

- nt Scotch bonnet tšilli

2.5 cm jupp hakitud ingverijuurt

2 kooritud küüslauguküünt

1 sibul - haki pool ja viiluta teine pool

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

400 g purustatud tomatit

6 sl palmiõli või tavalist õli

500 g taist lambaliha 2,5 cm kuubikutena

3 dl (värsket) lambapuljongit

225 g värsket kergelt hakitud spinatit

2 lahtiklopitud muna

Serveerimiseks:

riisi

Valmistamine

Pane tšilli - Gaanas kasutatakse Scotch bonnet tšillit, ingver, küüslauk, hakitud sibul, tomatipasta ja tomatikonserv köögikombaini. Peenesta umbes 1 minut, kuni saad ühtlase tomatikastme.

Kuumuta palmi- või tavaline õli suurel pannil. Lisa viilutatud sibul ning prae paar minutit. Lisa lambaliha ning prae pidevalt segades üsna kõrgel kuumusel 6-7 minutit.

Kui lambaliha hakkab pruunistuma ning pannil "sisiseb", kalla peale tomatikaste. Keeda tugeval kuumusel 2-3 minutit.

Lisa puljong, alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 40-50 minutit, kuni lambaliha on pehme ja kaste paksenenud.

(Siinkohal võib roa jahutada ning sügavkülma panna).

Kui lambaliha on küps, lisa spinatilehed ning kuumuta 2-3 minutit, kuni spinatilehed on "närtsinud".

Nirista kastmesse muna ning sega õrnal kuumusel umbes 2 minutit, kuni muna on hüübinud (Gaanas kasutatakse kastme paksendamiseks egusi-pulbrit).

Serveeri kohe, kõrvale paku keedetud riisi.

Loe veel:


Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (June 2002, Hellen's lamb in palava sauce)

LISA KOMMENTAAR